10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieZăpadă şi schi pe cinci pârtii din Rânca

Zăpadă şi schi pe cinci pârtii din Rânca

Pârtia din centrul staţiunii Rânca a fost deschisă iubitorilor sporturilor de iarnă (Foto: gorjeanul.ro)
Pârtia din centrul staţiunii Rânca a fost deschisă iubitorilor sporturilor de iarnă (Foto: gorjeanul.ro)

Sute de persoane au fost pe pârtii la Rânca, la sfârşitul săptămânii trecute. Drumul a fost bun, iar vremea ideală pentru practicarea sporturilor de iarnă. Turiştii care au ales să rămână la Rânca vineri, sâmbătă şi duminică nu au regretat, având în vedere că vremea nu le-a pus nici un fel de probleme şi în toate cele trei zile soarele şi-a făcut simţită prezenţa. Noaptea frigul a asigurat păstrarea zăpezii pe pârtii, pentru că, deşi a fost soare, acesta nu a strălucit cu suficient de multă putere pentru a topi zăpada sau pentru a reduce din înălţimea stratului de zăpadă pe pârtiile de schi. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public al Salvamont Gorj, zăpada în zona staţiunii Rânca variază între 30 şi 40 de centimetri, iar condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă se menţin la un nivel corespunzător.

Funcţionează toate pârtiile din centrul staţiunii

Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj, a declarat că sute de turişti s-au aflat pe pârtii pentru schi sau cu snowboard-urile. De asemenea, şi cei mici au folosit săniile pentru a se distra pe pârtii. Intervenţiile au fost puţine şi fără să fie nevoie de asistenţă medicală de urgenţă.
„Am avut doar câteva cazuri. Este vorba de o fractură de piramidă nazală, o entorsă şi o plagă. Au mers probabil şi la spital acolo unde a fost nevoie şi de asistenţă medicală în plus. Noi le recomandăm tuturor să meargă la spital, indiferent de situaţie. Au fost câteva sute de schiori pe pârtii. Stratul de zăpadă are în continuare o înălţime bună, de 30-40 de centimetri, ţinând cont că s-a mai încălzit. Merg cele patru pârtii de schi din centrul staţiunii şi pârtia Junior de la intrarea în staţiune“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful salvamontiştilor gorjeni.
Pârtiile au fost întreţinute şi cu tunuri de zăpadă, astfel încât sporturile de iarnă să poată să fie practicate în bune condiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS