6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatie9,39 - cel mai mare punctaj la rezidențiat în Craiova

9,39 – cel mai mare punctaj la rezidențiat în Craiova

Cel mai mare punctaj la concursul național de rezidențiat din acest an, susținut la Universitatea de Medicină și Farmacie, a fost 9,39 (Foto: Lucian Anghel)
Cel mai mare punctaj la concursul național de rezidențiat din acest an, susținut la Universitatea de Medicină și Farmacie, a fost 9,39 (Foto: Lucian Anghel)

Ministerul Sănătății a organizat concursul național de intrare în rezidențiat pe loc și pe post în domeniile Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Concursul s-a desfășurat în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Timișoara și Craiova. Candidații au avut de rezolvat teste-grilă cu 200 de întrebări.
Comparativ cu anul trecut, rezultatele din această sesiune sunt mai slabe în toate domeniile. Au fost probleme și cu subiectele, semnalate de candidați. În urma analizării solicitărilor depuse de studenți, la Medicină s-a anulat una dintre întrebări pentru că nu se regăsea în bibliografia din publicația de examen, iar la Medicină Dentară au fost anulate două întrebări pentru că în grilele de master nu erau trecute toate răspunsurile corecte.
La Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova au susținut concursul național de rezidențiat 663 de candidați, fiind înscriși și absolvenți din Brașov. Cei mai mulți au fost înscriși pentru intrarea în rezidențiat pe domeniul Medicină, respectiv 462 de candidați, care au concurat pe 248 de locuri în Craiova și 53 de locuri în Brașov. Cel mai mare punctaj în acest domeniu a fost 9,39, mai mic decât anul trecut, când a fost 9,47. La Medicină Dentară, anul acesta cea mai mare notă a fost 8,27, față de 8,47, cât a fost anul trecut. Aici au fost 162 de candidați pe 34 de locuri. Cele mai mici punctaje au fost înregistrate la Farmacie, cea mai mare notă fiind 7.84. Pentru acest domeniu au susținut concurs 34 de candidați pe zece locuri.
În această sesiune au fost scoase la concurs 55 de posturi pentru rezidențiat, dintre care 14 sunt în spitalele din Dolj, iar restul sunt în județele Olt, Gorj și Brașov.
Pe baza rezultatelor, duminică, între orele 9.00 și 21.00, în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova va avea loc repartiția candidaților pe locuri și posturi. Locurile şi posturile rămase disponibile la sfârşitul zilei vor fi repartizate luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS