14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Educaţiei: În anul școlar 2014 - 2015 au fost raportate aproape 19.000 de cazuri de violență în școli

Ministrul Educaţiei: În anul școlar 2014 – 2015 au fost raportate aproape 19.000 de cazuri de violență în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în anul școlar 2014 – 2015 au fost raportate 18.793 de cazuri de violență în școli, sub toate formele ei, scrie b1.ro.

Dintre aceste cazuri, 3.397 au fost asociate violenței verbale. Numărul este în scădere, raportat la anul școlar anterior. „Luând în considerare cele 19.000 de școli din România, putem spune că am avut, din păcate, câte un caz în medie la nivelul fiecărei școli. 41% dintre acestea au fost violențe elev-elev verbale. Este îmbucurător faptul că în prima perioadă a acestui an se remarcă o scădere semnificativă a cazurilor de violență în școli”, a arătat ministrul. În ceea ce privește măsurile care pot reduce actele de violență în școală, printre ele se află și instalarea camerelor video de supraveghere. Deși peste 80% dintre școlile din România au camere video, ministrul spune că este important și ca managerii școlilor să înțeleagă că dascălii trebuie să fie atenți la aceste fenomene. „Ministrul Educației nu are posibilități de intervenție rapidă în cazuri care sunt absolut regretabile. Ar trebuie să existe și alte tipuri de intervenție pentru a se lua măsuri împotriva acestui fenomen. Sancțiunile aplicate trebuie să fie mai drastice pentru profesorii care apelează la acte de violență față de elevi, dar trebuie să prevadă măsuri pentru combaterea acestui nou tip de violență elev-profesor care se face simțit în școlile românești”, a susținut Sorin Cîmpeanu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS