13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUniversitarii, pe biciclete

Universitarii, pe biciclete

foto buna

Aproximativ 200 de studenți, cadre didactice universitare, dar și alte persoane din Craiova au participat sâmbătă dimineață la University of Craiova Big Bike Tour. Startul s-a dat la ora 10.00, de la Facultatea de Educație Fizică şi Sport (str. Brestei, nr. 156). Evenimentul a constat în parcurgerea pe biciclete a următorului traseu: Facultatea de Educație Fizică şi Sport (str. Brestei, nr. 156 ) Facultatea de Agronomie (str. Libertăţii, nr. 19) clădire Rectorat Universitatea din Craiova (str. A.I. Cuza, nr. 13) Casa Armatei (via str. Arieş) restaurant Galaxy (str. Mureş) Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică (b-dul Decebal, nr. 107 via str. Caracal) Facultatea de Drept (str. Calea Bucureşti, 170D).
Universitarii şi-au dorit să promoveze sportul şi stilul de viaţă sănătos, mersul pe bicicletă ca alternativă ecologică la transportul motorizat, dar şi să militeze pentru îmbunătăţirea siguranţei în trafic pentru cei care utilizează bicicleta ca mijloc de deplasare urban.
„Vrem să încurajăm mişcarea, vrem să arătăm că este important pentru tânăra generaţie să facă sport şi că este important pentru noi toţi să avem un oraş curat, nepoluat. Așadar, îi îndemnăm pe toți craiovenii să aleagă bicicleta în locul mașinilor“, a declarat prof. univ. dr. Claudiu Dănişor, rectorul Universității din Craiova.
„Am vrut să dovedim că putem merge în siguranţă în trafic şi ne putem deplasa la universitate cu bicicleta, în loc să blocăm toate parcările. De altfel, vom face toate demersurile pentru a amenaja un spațiu pentru biciclete lângă clădirea Universității“, a declarat prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, prorector la Universitatea din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS