10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinisterul Educaţiei a lansat licitaţia de manuale şcolare digitale pentru clasa a IV-a

Ministerul Educaţiei a lansat licitaţia de manuale şcolare digitale pentru clasa a IV-a

Ministerul Educaţiei a lansat astăzi licitaţia pentru manuale şcolare noi – în format prinţ şi digital – pentru clasa a IV-a. Ele trebuie să fie pe băncile elevilor în anul şcolar 2016-2017, atunci când se va aplica şi noua programă şcolară, scrie Hotnews. Potrivit documentaţiei publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru fiecare manual de la clasa a IV-a vor putea fi desemnate câştigătoare maximum 3 firme (deci maximum 3 manuale alternative pe disciplină), durata acordului este de 4 ani, iar valoarea estimată fără TVA este de 22 de milioane de lei.
Contractele subsecvente nu se vor atribui prin reluarea competiţiei. Cantităţile anuale de manuale pe care va trebui să le furnizeze firmele câştigătoare „sunt în funcţie de numărul de elevi înscrişi în fiecare an şcolar”, însă Ministerul Educaţiei detaliază cantităţile maxime ale acordului, pentru fiecare disciplină. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 4 ianuarie 2016, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 ianuarie 2016, iar dată deschiderii ofertelor este 13 ianuarie 2016.

Manualul şcolar trebuie să fie realizat în conformitate cu nouă programa şcolară de clasa a IV-a, în următoarele forme:
– varianta tipărită
– varianta digitală
– dispare varianta online, cerută pentru manualele de clasele I şi a ÎI-a

Manualele pentru clasa a IV-a vor fi transmisibile (adică, la finalul clasei a IV-a, elevii le vor preda la şcoală, pentru a le fi date copiilor care termină clasa a III-a) şi se vor reînnoi în stocuri cuprinse între 10-20% din numărul total al elevilor înscrişi. Acordul-cadru cu firmele câştigătoare va avea o durata de 48 de luni, iar valoarea estimată fără TVA este de 22.902.482 RON.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS