24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCJ Mehedinţi sprijină Primăria Orşova în realizarea unei creşe

CJ Mehedinţi sprijină Primăria Orşova în realizarea unei creşe

(Foto: radioresita.ro)
(Foto: radioresita.ro)

Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi în calitate de partener, sprijină Unitatea Administrativ Teritoritorială Orşova în calitate de promotor de proiect, în finanţarea de către Ministerul Muncii la realizarea unei creşe pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 0 şi 3 ani. Valoarea totală a contractului de finanatare a proiectului este de 1.410.142,16 de lei, respectiv 314.434 de euro şi are că obiectiv principal creşterea şanselor de reintegrare socială a familiilor cu copii cu vârste între 0 şi 3 ani prin facilitarea accesului la servicii sociale puse la dizpozitie de către Consiliul Local Orşova.

Prin atingerea acestui obiectiv părinţii copiilor îngrijiţi vor avea şansă de a găsi un loc de muncă, de a menţine locul de muncă pe care îl au sau de a promova în plan profesional.

Grupul ţintă al proiectului sunt familiile a 40 de copii cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani, 10 familii monoparentale – 2 de etnie rromă, 5 familii în care nici un părinte nu are loc de muncă (casnici) – 4 de etnie rromă, 3 familii asistate social, 15 familii în care ambii părinţi au loc de muncă – 3 familii de etnie rromă, 7 familii la care doar unul din părinţi are loc de muncă – 1 familie de etnie rromă.

40 de copii vor beneficia de serviciile centrului de educare şi îngrijire pe timpul zilei, dintre care 10 de etnie rromă.
Proiectul prevede şi amenajarea unui spaţiu verde şi de joacă a centrului de educare şi îngrijire pe timpul zilei a copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani Orşova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS