12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO echipă de studenţi craioveni de la Automatică a participat la finala concursului MCU Rally Car 2015

O echipă de studenţi craioveni de la Automatică a participat la finala concursului MCU Rally Car 2015

O echipă a Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova a construit o maşină cu care a obținut al doilea timp în calificări și calificarea în finală, la concursul MCU Rally Car 2015. Competiția a fost organizată în cadrul târgului internațional Embedded World 2015, desfăşurat în Germania, la la Nurenberg. Echipa a fost formată din studenții Laurențiu Păstae, Alexandru Popescu și Geanina Unguritu (de la specializarea Automatică și Informatică Aplicată), avându-i ca tutori pe conf. dr. ing. Sorin Nicola şi pe s.l. dr. ing. Ionuț Resceanu.

Finala Europeană a Concursului MCU Rally Car 2015 a avut loc la sfârşitul lunii februarie. A fost o competiție desfăşurată între 17 echipe de la universități din Europa care au concurat cu mașini construite de studenți, cu sprijinul organizatorului Renesas Electronics. Locul I în finală a fost obţinut de echipa germană de la FH Westkueste, iar pe locurile următoare s-au clasat reprezentanţii Universităţii Carlos III din Madrid şi studenţii de la Universitatea Gloucestershire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS