13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieO nouă inspectoare adjunctă la ISJ Dolj

O nouă inspectoare adjunctă la ISJ Dolj

Postul de inspector școlar general adjunct, devenit vacant la 1 septembrie, prin încheierea contractului de detașare în interesul învățământului deținut de Luminița Popescu, a fost ocupat joi seară de Lavinia Craioveanu, director din 2012 al Liceului de Transporturi Căi Ferate Craiova. Lavinia Craioveanu are o vechime de 15 ani în învățământul preuniversitar, fiind profesoară de economie și susține că are pregătirea necesară pentru a face față exigențelor postului.
„Am trecut prin toate etapele. De la șef de catedră la membru în diverse comisii în școală. Apoi în 2009 am obținut pentru câteva luni funcția de director la Liceul “Traian Demetrescu“, iar din 2012 am ocupat postul de director al Liceului CFR din Craiova, unde am avut mai multe realizări. Am reușit să închei contract cu firma RELOC pentru a sigura cazarea, masa, echipamentul de lucru al elevilor de la profesională și o bursă lunară de 600 de lei. Trei elevi au fost deja angajați până la începutul acestui an șolar. Am crescut de trei ori la veniturile extrabugetare prin închirierea spațiilor din liceu. Am scăzut abandonul școlar la liceu și am crescut pocentul de promovare a examenului național de bacalaureat în rândul elevilor de la Liceul CFR  de la 7% la 14%. Cunoscând ceea ce se întâmplă la nivelul școlii, familiarizată cu metodologiile elaborate de Ministerul Educației pot să fac față cu succes exigențelor acestui post“, a declarat noul inspector școlar general adjunct.
Lavinia Craioveanu și-a primit și atribuțiile pentru postul de inspector școlar general adjunct. Se va ocupa mișcarea personalului didactic, de evaluarea națională, de examenul de definitivat, examenul de titularizare, de activitățile de management și de evaluarea națională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS