7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieJungla din curtea Școlii Mofleni

Jungla din curtea Școlii Mofleni

\n

Un gard legat cu sârmă şi o poartă deschisă, care lasă acces liber la școala închisă cu lăcătul și curtea plină de buruieni ce ajung până la acoperișul clădirii. Acesta este tabloul din curtea Școlii Gimnaziale Mofleni, cu două săptămâni înainte de termenul la care pregătirile pentru noul an școlar ar trebuie să fie finalizate.

Clase văruite, toalete igienizate și curțile fără buruieni – acestea ar fi în mare lucrările care ar trebui să fie gata până la 1 septembrie. Cel puțin așa a stabilit conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj, care a și transmis o notă telefonică la unitățile școlare. În aceste condiții ar fi de așteptat ca activitățile de igienizare și curățenie să fie în plină desfășurare. La Școala Mofleni pare însă a fi prea devreme pentru astfel de activități.

Ieri, la ora 11:30, poarta era larg deschisă, dar clădirea școlii era închisă cu grilaj și lacăt. Nici urmă de activitate și nici un angajat prin curtea instituției. Și asta nu pentru că nu ar fi fost nevoie. Grilajul școlii nu este vopsit, având pete de rugină. Gresia care îmbracă scările ce asigură accesul în instituție este spartă. Nici în interior nu pare să fi fost mai multă activitate. Jaluzele nearanjate de la ferestre lasă să se întrevadă clar ce este în clasele unde ar trebui să vină elevii. Vopseaua este sărită de pe pereți, pesemne că nici igienizarea nu este ca la carte.

Odată ce ajungi în curtea din spatele unității școlare, acolo unde ar trebui să fie terenul de educație fizică și sport, pesiajul este dezolant. Tot spațiul este plin de buruieni care, lângă școală, ajung până la acoperiș.

Vechile toalete, un focar de infecție

Prin hățișul de mărăcini înalți se întrevăd și vechile toalete, spre care se ajunge foarte greu. Fără apă curentă și canalizare, acestea sunt în continuare păstrate și folosite de o parte dintre localnicii din zonă. Imaginea de la aceste grupuri sanitare este şi ea dezolantă. Nu mai au uși, acoperișul stă să cadă, iar mai multe cărămizi au fost puse la pământ. În interior este o mizerie de nedescris – nici pe departe un loc igienic, ci un veritabil focar de infecție.

Întreg tabloul se află în spatele gardului insitituţiei pe jumătate vopsit, pe jumătate ruginit. În plus, porțile nu sunt echilibrate, una e mai sus și alta mai jos, fiind legate cu sârmă. Cu toate acestea managementul instituției pare să fie unul de nota zece, din moment ce, în acest an, în urma evaluării activității toți directorii de şcoli au primit calificativul „Foarte bine”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS