17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSubiecte grele la simularea de la matematică

Subiecte grele la simularea de la matematică

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut ieri şi ultima probă a evaluării naţionale. Testarea a fost la matematică şi din primele declaraţii
ale candidaţilor a reieşit că subiectele au fost mai dificile decât se aşteptau.

Două ore au avut la dispoziţie elevii de clasa a VIII-a pentru a găsi soluţii la cerinţele de la matematică. Mai mult de jumătate dintre cerinţe au fost imposibil de rezolvat pentru majoritatea elevilor. „Evaluarea a avut trei subiecte. Primul a fost cât de cât acceptabil, dar, începând cu subiectul al doilea, a fost foarte dificil. Nu am reuşit să fac mare lucru. Mă aştept la o notă destul de mică. Nu ştiu dacă voi reuşi să iau 5. A fost mai dificil decât ne-am aşteptat“, a precizat Corina Neagu, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Decebal“ din Craiova. Părerea Cristinei a fost împărtăşită şi de alţi colegi. „Destul de greu. Nu ştiu dacă va fi aşa şi la examen. Suntem oarecum descurajaţi. Credeam că o să facem faţă situaţiei, aşa cum a fost la limba română. Acolo au fost una-două cerinţe care ne-au pus în dificultate. De această dată, au fost mult mai multe“, a precizat Ionuţ Ivaşcu.

594 de absenţi

Simularea la matematică s-a derulat în 157 de centre de examen. Şi de această dată, prezenţa a fost foarte mare. Din 5.991 de elevi s-au prezentat 5.397, ceea ce înseamnă că pe lista de absenţi au fost trecuţi doar 594 de elevi în tot judeţul Dolj. Lucrările vor fi corectate în centre de evaluare, iar rezultatele vor fi afişate pe 7 martie la avizierul fiecărei unităţi de învăţământ. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, profesorii diriginţi vor fi obligaţi să discute cu părinţii notele. De asemenea, cadrele didactice de la disciplinele de examen trebuie să facă ore suplimentare.

În luna martie încep simulările şi la liceu

De simulări nu vor scăpa nici liceenii. În luna martie, vor fi testaţi atât elevii din ultimul an de studiu, cât şi cei de clasa a XI-a. Pentru ei, simulările vor începe pe 3 martie, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Evaluările vor continua cu proba la matematică, pentru cei de la profilurile real şi tehnologic, şi la istorie – pentru cei de la clasele de ştiinţe socio-umane. Ultima probă scrisă va fi pe 7 martie, la alegere, în funcţie de profil şi de specializare, iar rezultatele se vor afişa pe 14 martie. Aceste simulări vor fi susţinute de peste 11.000 de elevi, având în vedere că, în prezent, la clasa a XI-a sunt înmatriculaţi 6.132 de liceeni, iar la clasa a XII-a sunt 5.040.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS