16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLiceenii indecişi vor fi consiliaţi pentru alegerea carierei

Liceenii indecişi vor fi consiliaţi pentru alegerea carierei

Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ şi Colegiul Naţional „Ștefan Velovan“ din Craiova vor găzdui luni, 17 februarie, cursuri de consiliere a elevilor de clasa a XII-a pentru a-i conştientiza în privinţa alegerii unui domeniu de activitate corect în ceea ce privește viitorul lor profesional. Sub genericul „Tu-ți decizi viitorul!“, evenimentul este organizat de Asociația Studenților din Facultatea de Fizică și Asociația Studenților din Facultatea de Agricultură și Horticultură.
Acţiunea este desfăşurată de nouă voluntari, sub coordonarea mentorului Liliana Papuc, și presupune acordarea de informații credibile, identificarea aptitudinilor personale, suport moral din partea studenților de la diferite specializări pentru elevii aflați în situație de indecizie cu privire la orientarea lor în carieră. Totodată, liceenilor le vor fi prezentate posibilitățile pe care le au după terminarea liceului prin conturarea unei opțiuni profesionale stabile.
Dialogul purtat cu studenții îi va ajuta pe elevi să înțeleagă mai bine ce presupune domeniul de studiu ales și cât de important este să-și facă un plan de orientare profesională pe termen lung. „Un alt scop al acestor întâlniri dintre studenți și viitori studenți este acela de a combate stereotipurile cu privire la profesii și succesul dat de alegerea unui anumit domeniu. Pentru un dialog echilibrat și pentru a oferi informații şi sfaturi utile, am invitat, pe lângă acei studenți de la cele mai importante facultăți craiovene, un consultant în carieră și un trainer specializat în comunicarea interumană“, a declarat Elena Ramela Ciobotea, unul dintre coordonatorii activităţii. De altfel, după aceste întâlniri există posibilitatea organizării în licee a unor cursuri de informare și orientare profesională de către consilieri și studenţi de la mai multe specializări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS