7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieStudii postdoctorale pe fonduri europene la Universitatea din Craiova

Studii postdoctorale pe fonduri europene la Universitatea din Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=DCkTMnrd_Qo

În cadrul unei festivităţi oficiale organizate vineri la Universitatea din Craiova, 60 de cadre didactice din învăţământul superior au primit diplome pentru finalizarea activităţii de cercetare pe fonduri europene, în cadrul şcolii postdoctorale. Proiectele de cercetare s-au derulat pe durata a trei ani şi au atras suma de trei milioane de euro din fonduri europene, dar şi noi parteneriate de colaborare cu instituţii din ţară şi din străinătate.
Diplomele au fost acordate cadrelor didactice de către conducerea Universităţii din Craiova, ai cărei reprezentanţi au precizat că rezultatele cercetării derulate de cadrele didactice sunt vizibile. „S-au încheiat şapte acorduri de colaborare cu noi universităţi, trei parteneriate cu edituri naţionale, s-au publicat 440 de articole în reviste naţionale şi internaţionale, la care se adaugă participarea la 32 de conferinţe internaţionale şi publicarea a 60 de monografii. Proiectul a fost pilotat de Universitatea din Craiova în parteneriat cu universităţile din Sibiu şi din Bucureşti“, a precizat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.
De asemenea, prorectorul Gabriel Olteanu a spus că rezultatele au fost obţinute în condiţii dificile pentru că finanţarea de 4.000 de lei pe lună pentru activitatea de cercetare a avut şi întârzieri. Cu toate acestea, cadrele didactice au fost încurajate să continue activitatea de cercetare „pentru a urca în ierarhia naţională realizată de Ministerul Educaţiei Naţionale“. În acest sens, Universitatea are un nou proiect de burse doctorale şi postdoctorale. De asemenea, în cadrul festivităţii de premiere s-a menţionat faptul că pentru perioada 2014-2020 bugetul pentru cercetare va creşte cu 70%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS