6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSute de contestaţii la bacalaureat

Sute de contestaţii la bacalaureat

Absolvenţii de liceu nemulţumiţi de notele obţinute la bacalaureatul de toamnă au depus ieri cereri de reevaluare a lucrărilor. La nivelul judeţului Dolj au fost depuse 588 de astfel de cereri. Cele mai multe s-au înregistrat la matematică – 207, şi la limba română – 175 de contestaţii. Cele mai puţine au fost la psihologie şi economie, câte o cerere la fiecare dintre ele“, a precizat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Lucrările vor fi reevaluate în judeţul Gorj.
Rezultatele se vor afişa pe 5 septembrie, probabil până în ora 12.00.
Candidaţii care nu vor promova această sesiune mai pot susţine examen abia anul viitor. Fără examenul de bacalaureat îşi pot continua formarea profesională la şcolile postliceale.

193 de contestaţii la examenul de bac în Gorj

Un număr de 193 de candidaţi care nu au promovat examenul de bacalaureat au contestat notele. Lucrările vor fi reevaluate, iar rezultatele vor fi făcute publice pe 5 septembrie. Cele mai multe lucrări contestate sunt la limba şi literatura română, 61. „La matematică avem 55 de contestaţii, la biologie – 47, la anatomie – 8, la fizică – 5, la chimie – 6, iar la geografie – 13. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie. Vom vedea dacă după contestaţii vor mai apărea modificări“, a declarat Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Gorj a fost de 14,62%, în sesiunea de toamnă a bacalaureatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS