8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUniversitatea îşi repară acoperişul

Universitatea îşi repară acoperişul

Din cauza zăpezilor abundente din februarie 2012, o parte din acoperișul clădirii sediului central al Universității din Craiova s-a deteriorat, mai exact fațada dinspre Teatrul Naţional „Marin Sorescu“.

Conducerea Universităţii din Craiova a hotărât ca porţiunea cu probleme să fie consolidată. O firmă de construcții reface scheletul care susţine acoperişul clădirii, fiind reparat corpul rectoratului. De altfel, se lucrează şi la reabilitarea scărilor, deoarece, din cauza deteriorării acoperișului, studenţii nu au putut să aibă acces la scările paralele cu instituţia ce duceau la intrarea nr. 3 în Universitate. Aşa că, la începerea anului universitar, studenţii vor fi întâmpinaţi de Universitate în haină nouă. Valentina Pană, studentă la Facultatea de Litere, ne-a vorbit despre importanţa rezolvării problemelor în această parte a clădirii.
„Faptul că se repară acoperişul ce ţine de corpul rectoratului, care căzuse din cauza zăpezii, este un lucru esenţial pentru siguranţa studenţilor şi nu numai. Mă refer şi la oamenii care treceau prin zonă. Această consolidare va aduce un plus Universităţii în ceea ce priveşte aspectul clădirii“. Decizia luată de conducere îi bucură pe studenţii care aşteptau de ceva vreme să se rezolve problemele create de această situație. „Era şi cazul să se rezolve această problemă care ne-a dat bătăi de cap în ultimul timp. Ne era frică să nu se desprindă bucăţi din clădire şi să cadă peste noi. Cred că aceste reparaţii le-au aşteptat atât studenţii, cât şi rectorul, mai ales că problema era chiar deasupra geamului dumnealui“, a spus Roxana Sorică, studentă în anul III la ISE.

Reparaţii din banii Universității

Cristian Stanciu, directorul Departamentului de Relaţii Publice şi Imagine Academică a Universității din Craiova, a declarat pentru GdS care este suma alocată pentru refacerea acoperișului deteriorat. „Termenul de finalizare al lucrărilor este 29.09.2013, iar valoarea contractului este de 131.488,36 lei cu TVA, sumă care este din fondurile proprii ale Univeristății“.
Universitatea din Craiova este înscrisă în lista monumentelor istorice, un motiv în plus de care trebuie să se țină seama atunci când apar probleme legate de clădirea acestei instituții. „Fiind o clădire veche, cu o configurație deosebită și suprafață foarte mare, a fost împărtiță de proiectant în șapte corpuri pentru a fi consolidate etapizat. Până la această dată au fost consolidate și preluate de beneficiar patru dintre corpurile instituției, lucrări care au fost finanțate în majoritate de bugetul de stat. Au mai rămas de consolidat trei dintre ele, dar anul acesta nu au fost alocate fonduri de la bugetul de stat în acest scop“, a spus Cristian Stanciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS