6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePeste 2.000 de candidaţi repetă bacalaureatul la matematică

Peste 2.000 de candidaţi repetă bacalaureatul la matematică

Astăzi are loc cea de-a doua probă scrisă din sesiunea de toamnă a bacalaureatului, la care sunt şi cei mai mulţi candidaţi, 2.492. Majoritatea susţin examenul la matematică, disciplină la care au înregistrat eşec şi în iulie. „Avem 2.382 de candidaţi înscrişi pentru a susţine proba scrisă la matematică şi 110 la istorie“, a precizat Alexandrina Năstase, vicepreşedintele comisiei judeţene de bacalaureat. Proba începe la ora 9.00, dar, ca şi în prima zi, candidaţii au obligaţia de a fi în sală la ora 8.00. Cei care vor întârzia nu vor mai avea acces în centrele de examen. Acestea sunt organizate la Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja“, Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“, Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“, Liceul „Charles Laugier“, Liceul Tehnologic „George Bibescu“, Liceul de Transporturi Auto, Liceul „Traian Vuia“. În judeţ va fi examen la Liceul „Ştefan Milcu“ Calafat, Liceul „Dimitrie Filişanu“ Filiaşi, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni şi Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din Băileşti.
Candidaţii nu trebuie să aibă asupra lor telefoane mobile sau alte surse de inspiraţie. La proba scrisă de luni, cea de limba şi literatura română, au fost eliminaţi şapte candidaţi pentru tentativă de fraudă.
Sesiunea se va încheia vineri cu proba la alegere din aria specializării, la care sunt aşteptaţi 2.232 de candidaţi, dintre care 1.344 la biologie şi 464 la geografie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS