16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDolj: Facilităţi pentru investitorii din Calafat

Dolj: Facilităţi pentru investitorii din Calafat

Persoanele juridice care intenţionează să deschidă o o afacere pe teritoriul municipiului Calafat vor beneficia de o serie de reduceri la impozite. Consiliul Local al municipiului, întrunit ieri în şedinţa ordinară, a votat un proiect de hotărâre prin care acordă investitorilor mai multe facilităţi fiscale la plata impozitelor şi taxelor locale pe clădiri şi terenuri .

Aceste reduceri sunt semnificative şi variază şi în funcţie de numărul de locuri de muncă ce vor fi create de un investitor. .Astfel, pentru investiţiile mai mari de 500.000 de euro şi crearea a cel puţin 50 de noi locuri de muncă în municipiul Calafat, ca urmare a investiţiei iniţiale, se acordă o reducere de 30% la plata impozitului pe clădiri şi o scutire de la plata impozitului pe teren aferent investiţiei. Pentru o investiţie mai mare de un milion de euro şi crearea a cel puţin 100 de locuri de muncă, Primăria municipală oferă o reducere de 40% la plata impozitului pe clădiri şi scutire la plata impozitului pe teren, iar pentru o investiţie cu o valoare mai mare de trei milioane de euro şi crearea a cel puţin 150 de locuri de muncă, investitorul va plăti un impozit cu 50% mai mic pe clădiri.

Cea mai mare facilitate pe care Executivul o oferă investitorilor se referă la cei a căror cifră de afacere depăşeşte cinci milioane de euro, dar cu condiţia să angajeze cel puţin 200 de persoane. În acest caz, investitorul nu va achita decât 30 la sută din valoarea totală a impozitului pe clădiri şi nu va plăti nici un ban pentru impozitul pe teren.Pot beneficia de acest ajutor doar firmele care nu au beneficiat de un alt tip de ajutor de stat .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS