22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGazele se scumpesc de la 1 iulie

Gazele se scumpesc de la 1 iulie

Preţul gazelor livrate populaţiei, dar şi clienţilor noncasnici, va creşte în două etape, la 1 iulie şi la 1 octombrie, după ce Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, azi, modificările tarifelor, informează Mediafax. Preţul gazelor pentru populaţie va creşte la 1 iulie cu 8% şi la 1 octombrie cu 2%, iar tarifele pentru gazele livrate clienţilor noncasnici vor fi majorate cu 3%, atât la 1 iulie cât şi în etapa a doua, la 1 octombrie, potrivit ANRE.

Creşterea de 3% programată pentru 1 iulie este puţin mai mică faţă de cea de 5% inclusă în calendarul de eliminare treptată a preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, datorită evoluţiilor favorabile ale preţului de import şi a necesarului de import pentru acoperirea consumului, se arată într-un comunicat al ANRE.

Modificările programate pentru 1 iulie au fost aprobate azi de către Comitetul de Reglementare al ANRE. Majorarea tarifelor la gaze va ansamblul întregului an va fi, astfel, de 10% pentru populaţie (aceeaşi cu cea din calendarul asumat în relaţia cu FMI şi UE) şi de 11% în cazul clienţilor noncasnici (faţă de 18% în calendar).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS