5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRomânia ratifică acordul de sprijin al Nabucco

România ratifică acordul de sprijin al Nabucco

Legea de ratificare a Acordului de Sprijin al Proiectului NABUCCO semnat între România, NABUCCO Gas Pipeline International GmbH și Compania Naţională NABUCCO România a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial al României.

Reinhard Mitschek, directorul executiv al NABUCCO Gas Pipeline International GmbH, a declarat: “Salutăm reafirmarea sprijinului politic al României pentru conducta NABUCCO. Acesta este un nou pas înainte, demonstrând faza avansată de dezvoltare a conductei NABUCCO, un proiect care va asigura diversificarea surselor de aprovizionare și securitatea energetică a Europei. Proiectul este avansat în toate domeniile: legal, proiectare și comercial și așteptăm cu interes continuarea colaborării cu autorităţile române pe măsură ce proiectul progresează”.

Transgaz, acţionarul român în proiectul NABUCCO, a aprobat recent Acordul de Finanţare și Opţiune de contribuţie la capitalul social al NABUCCO Gas Pipeline International GMBH, semnat de acţionarii NABUCCO și partenerii de la Shah Deniz.

Frank Siebert, director financiar al NABUCCO Gas Pipeline International GmbH, a declarat: „Salutăm sprijinul reînnoit al României pentru NABUCCO, ce demonstrează că acest proiect este unul câștigător pentru toate părţile implicate. Acordul de Finanţare și Opţiune de Contribuţie la Capitalul Social al Nabucco Gas Pipeline International GMBH este un factor important în diminuarea riscurilor pentru investitori iar noi anticipăm o cooperare de success în realizarea proiectului conductei”.

La 8 iunie 2011 au fost semnate Acordurile de Sprijin al Proiectului între NABUCCO Gas Pipeline International GmbH şi ministerele implicate din ţările de tranzit. Principalele elemente ale Acordurilor de Sprijin al Proiectului sunt anunţarea unui regim reglementat de tranzit avantajos, aflat sub incidenţa legislaţiei UE în domeniul energiei; protejarea conductei Nabucco faţă de eventuale modificări legislative discriminatorii; sprijin pentru măsuri legislative şi administrative necesare implementării proiectului.

Împreună cu Acordul Interguvernamental, Acordurile de Sprijin al Proiectului creează un regim de reglementare stabil şi pe termen lung, necesar grupului internaţional de finanţatori în vederea asigurării fondurilor pentru unul dintre cele mai mari proiecte de transport al gazelor naturale la nivel mondial. Acest cadru robust de reglementare este un avantaj important al conductei NABUCCO.

În calitate de componentă centrală a Coridorului Sudic de Gaze, NABUCCO Vest se află în poziţia ideală pentru a diversifica sursele de aprovizionare cu gaze pentru peste 500 de milioane de clienţi potenţiali din ţările cu economii în creștere din Europa de Sud-Est precum și pentru Europa de Vest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS