16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMondea, dealerul Electroputere?

Mondea, dealerul Electroputere?

Cornel Mondea şi Athanasios Bekiaris au înfiinţat în curtea Electroputere  o firmă care foloseşte brandul producătorului de transformatoare

Cornel Mondea, fostul prefect de Dolj şi director general al Electroputere Craiova, revine spectaculos în afacerile cu transformatoare electrice. La începutul acestui an, Mondea a înfiinţat Electroputere AIT SRL, o firmă cu un capital social de 400 de lei, care are ca principal domeniu de activitate fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice. Societatea este deţinută de Cornel Mondea (50%) şi DAB Industry SRL Craiova (50%) – firmă la care unic acţionar este cetăţeanul grec Athanasios Bekiaris.
DAB Industry are ca principal domeniu de activitate intermedierea în comerţul cu produse diverse şi pare să fie reprezentanta în România a DAB Ltd, furnizor de echipamente electrice pentru Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie elenă din industria energetică. Cornel Mondea nu a dorit deocamdată să dea detalii despre această afacere. „Nu am părăsit niciodată afacerile. Vorbim peste câteva luni, pentru că acum suntem abia la început“, a precizat acesta. Interesant este că sediul social al firmei Electroputere AIT SRL se afla la adresa Calea Bucureşti, nr. 80, adică în incinta Electroputere SA.

Joaca de-a v-aţi ascunselea

Reprezentanţii Electroputere SA susţin că nu au nici o legătură cu noua firmă. „Noi nu facem sereleuri, nu avem nici o legătură cu domnul Mondea. Brandul «Electroputere» este protejat la OSIM“, a declarat Adrian Dumitriu, directorul general al Electroputere Craiova. Legătura dintre cele două firme este negată şi de Cornel Mondea. „Suntem pe cont propriu“, a afirmat acesta. Trebuie spus că DAB Ltd, societatea pentru care se pare că lucrează Bekiaris în Grecia, are legături puternice cu Electroputere SA. „90% din transformatoarele de putere produse la Electroputere Craiova au fost vândute în Grecia prin DAB Ltd“, precizează compania pe pagina sa de internet.
Tot de pe pagina de prezentare a companiei aflăm că în ultimii cinci ani DAB Ltd a semnat contracte de 40 de milioane de euro cu PPC şi de 20 de milioane de euro cu alte companii din domeniu, printre care Siemens, Areva Grecia, ABB Grecia şi Va Tech Austria. Printre clienţii companiei se mai numără Electroputere SA, Caromet SA, UCM Reşiţa şi General Turbo România.
Pentru început, Electroputere AIT a demarat procedurile de autorizare pentru producţia aparatelor de distribuţie şi control a energiei electrice. Cu toate că societatea are un domeniu de activitate similar cu Electroputere SA, este greu de crezut că va face concurenţă fabricii oltene.
Cel mai probabil, societatea la care Mondea este acţionar poate fi dealerul Electroputere, având în vedere conexiunile lui Bekiaris pe piaţa de profil din Grecia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS