10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBCR şi BEI continuă să sprijine IMM-urile

BCR şi BEI continuă să sprijine IMM-urile

Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Comercială Română (BCR) au semnat un contract de împrumut în valoare de 50 de milioane euro destinat finanţării întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri), societăţilor cu capitalizare de piaţă medie şi entităţilor publice din România.

Împrumutul BEI va cofinanţa proiecte care vor contribui la dezvoltarea regională şi la productivitatea IMM-urilor şi a societăţilor cu capitalizare de piaţă medie din România implicate în industrie şi servicii. Investiţiile privind eficienţa energetică întreprinse de IMM-uri vor primi, de asemenea, sprijin de la Comisia Europeană (CE) în cadrul Facilităţii de Finanţare a IMM-urilor, Secţiunea privind Eficienţa Energetică, care prevede cooperarea dintre BEI şi CE pentru reducerea emisiilor de CO2 provenite din industrie şi construcţii.

Acest împrumut se înscrie în priorităţile BEI care vizează sprijinirea IMM-urilor Europene pentru a contribui la diminuarea efectelor crizei financiare. În acest scop, BEI îşi uneşte forţele cu instituţii financiare puternice, precum BCR, care cunosc piaţa locală şi au printre clienţi IMM-uri, companii cu capitalizare de piaţă medie şi entităţi publice. Acest împrumut va contribui la succesul cooperării dintre BEI şi BCR. Împreună cu creditele acordate anterior, BEI a oferit până acum 300 milioane euro BCR pentru finanţarea proiectelor prioritare.

Din 2000, BCR a fost implicată în sprijinirea IMM-urilor, pentru dezvoltarea unor proiecte viabile prin scheme competitive de finanţare, împreună cu parteneri internaţionali. BCR a finanţat până în prezent peste 10.000 de astfel de proiecte, pentru care valoarea co-finanţării trece de 1 miliard de euro.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS