11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFiat vrea o sub-marcă rivală pentru Dacia

Fiat vrea o sub-marcă rivală pentru Dacia

Declaraţii despre lansarea unor marci auto sau sub-marci low-cost au tot existat în presă în ultimii ani, atât de la Grupul Volkswagen, cât şi de la PSA Peugeot Citroen, însă nimeni nu a reuşit să facă concurenţă adevarată pentru Sandero, Logan sau Duster.
Nu este însă prima oară cand Fiat analizeaza aceasta posibilitate. Acum cinci ani au existat planuri pentru maşini low-cost, însă proiectele n-au înaintat din cauza îngrijorărilor privind profitabilitea.
“Mă întreb daca este loc pentru o marcă low-cost, cum este Dacia, în universul Fiat”, a declarat directorul general executiv (CEO) al Grupului Fiat, Sergio Marchionne, scrie Automotive News. Publicaţia notează că ar fi vorba despre o sub-marcă Fiat, nu de una complet nouă.
Pentru a avea un preţ bun, crede Marchionne, maşinile low-cost ar trebui produse în afara Europei. În acest moment, dacă Fiat ar vinde maşini pe care le produce în Europa sub pragul de 7.450 de euro, n-ar putea avea profit.
Unul dintre numele speculate pentru sub-marca low-cost ar fi Innocenti, un brand cumpărat de Fiat în 1990. Maşina Innocenti Mini a fost lansată în 1974, fiind desenată de Bertone, pornind de la Mini Morris.
Şeful Fiat crede că marca va fi mai puţin importantă pentru că nu contează numele în segmentul low-cost, ci preţul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS