6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024

Scurte ştirti

Şomerii olteni vor putea începe trei cursuri de luna viitoare
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt organizează luna viitoare trei cursuri de calificare/recalificare pentru şomerii olteni. În program vor fi cuprinse 84 de persoane, care vor beneficia de pregătire teoretică şi practică pentru: comunicare în limba engleză, coafor, instalator instalaţii sanitare şi de gaze, fiecare grupă de cursanţi urmând să fie alcătuită din 28 de persoane. La nivel naţional, 3.688 de şomeri vor putea să obţină o diplomă pentru peste 50 de meserii, în februarie fiind programate 175 de cursuri. Judeţele în care se vor organiza cele mai multe cursuri sunt: Vaslui, 360 de persoane, Alba, 292 de persoane, şi Mureş, 252 de persoane.
• Maria Oporan

Bibliotecarii îi ajută pe agricultori
Bibliotecarii din aproximativ 40 de localităţi ale Gorjului îi vor ajuta pe agricultorii care primesc subvenţii pe diverse programe de dezvoltare agricolă să îşi completeze cererile on line. Graţie Programului Biblionet, 37 de biblioteci comunale, dar şi din mediul urban au fost dotate cu calculatoare şi soft care le permite accesul la internet. În cursul anului trecut, agricultorii s-au adresat bibliotecarilor pentru a-i ajuta să îşi depună on line cererile pentru subvenţiile de la APIA, de exemplu. Potrivit Olimpiei Bratu, directoarea Bibliotecii Judeţene Gorj, bibliotecarii au dat dovadă de implicare şi agricultorii au fost foarte mulţumiţi. „Am făcut un parteneriat cu APIA Gorj şi pe 9 februarie vom avea o întâlnire de lucru cu reprezentanţii instituţiei la care vor participa bibliotecarii gorjeni. Bibliotecarii vor învăţa cum să îşi ajute comunitatea“, a spus Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii Judeţene Gorj.
• Mihaela Floroiu

Persoanele fără adăpost din gară, duse la Casa Iris
Mai multe persoane fără adăpost care şi-au petrecut noaptea de joi spre vineri în sala de aşteptare a gării din Târgu Jiu au fost ridicate de poliţiştii locali şi duse la un centru social. În urma controlului făcut în gara Târgu Jiu, au fost găsite cinci persoane care se adăposteau de frig, unele fiind din alte localităţi. „Am realizat această acţiune împreună cu colegii de la Transporturi Feroviare pentru a preîntâmpina eventualele decese din cauza hipotermiei la persoanele fără adăpost care dorm în diferite locuri. Temperaturile au scăzut foarte mult. Din păcate, în fiecare an, când temperaturile scad prea mult, apar astfel de persoane care, de cele mai multe ori, nu au acte de identitate şi nici nu aparţin de Târgu Jiu. Le ducem la Casa Iris, acolo beneficiază de adăpost, căldură, baie, masă caldă, li se oferă toate condiţiile ca să nu stea în frig pe străzi“, a spus Ion Tudor.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS