6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriŞanse de angajare în Oltenia

Şanse de angajare în Oltenia

La nivel naţional se preconizează că una din cinci firme intenţionează să recruteze personal.
Angajatorii români raportează, în perioada aprilie – iunie 2011, cele mai mari perspective de angajare din ianuarie 2009 şi până în prezent. Potrivit celui mai recent studiu privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă realizat de Manpower, peste 19% dintre patronii români se aşteaptă la o creştere a numărului salariaţilor. Domeniile cele mai ofertante în locuri de muncă vacante sunt industria prelucrătoare şi cea extractivă. Perspectivele de angajare oferă semnale pozitive şi pentru sectoarele agricultură, vânătoare, silvicultură, construcţii şi  comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, precum şi servicii de resurse umane. Cele mai multe joburi vor fi create de angajatorii din sud-estul ţării, unde Previziunea Netă de Angajare este de +18%.
„Se previzionează, în acelaşi timp, o creştere stabilă a angajărilor în centrul ţării, unde angajatorii raportează o previziune de +11%, în timp ce în vest se manifestă un optimism prudent, cu o previziune de +10%“, a declarat Eliza Nechifor, coordonator marketing & comunicare la Manpower România.

Numărul şomerilor ar putea scădea din aprilie

Totuşi, nu toţi angajatorii sunt optimişti. „Angajatorii din două dintre regiunile analizate – Sud-Vest şi Nord-Est – anticipează descreşteri ale activităţii de angajare, cu previziuni de -5%, respectiv -3%“, a mai spus Eliza Nechifor. Chiar şi aşa, în Oltenia, perspectivele de încadrare în muncă sunt mult mai mari, atât faţă de primele trei luni ale acestui an, cât şi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Prognoza s-a îmbunătăţit cu 15, respectiv 11 puncte procentuale.
„Din experienţa anilor trecuţi, începând cu 1 aprilie, şomajul scade, mai ales că încep angajările în domeniile sezoniere. Noi sperăm însă să avem o scădere chiar din luna martie“, a declarat Aurora Tiribeja, directoarea executivă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU