14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPomicola Dolj - plantaţie pentru lemne de foc

Pomicola Dolj – plantaţie pentru lemne de foc

Primăria craioveană cere falimentul staţiunii Pomicola, pentru că bunurile sechestrate nu au căutare pe piaţă. Pentru că nimeni nu doreşte plantaţiile de cireşi şi vişini, pomii ar putea ajunge lemne de foc. Unitatea are datorii de circa 1,9 milioane de euro şi către fisc.

Staţiunea de Dezvoltare Pomicolă Dolj a ajuns în pragul falimentului, din cauza datoriilor către bugetul local şi cel de stat. Direcţia de Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova a cerut recent instanţei falimentul staţiunii, pe motiv că bunurile puse sub sechestru nu pot fi valorificate pentru stingerea datoriilor. Este deja a treia licitaţie prin care municipalitatea încearcă să valorifice unele bunuri, la jumătate din preţurile iniţiale de evaluare. Spre exemplu, o plantaţie de vişin de 1,9 hectare a fost scoasă pe piaţă la preţul de 51.000 de lei, alta, de 6 hectare – la 161.000 de lei, iar o plantaţie de cireş de 14,34 hectare – la 368.000 de lei.
„Datoriile către noi sunt de ordinul câtorva miliarde de lei vechi. Din păcate, activele scoase de noi la vânzare nu au căutare pe piaţă, dovadă că am ajuns la a treia licitaţie şi a trebuit să scădem preţurile la jumătate. În aceste condiţii, am fost nevoiţi să cerem falimentul“, a spus Sorin Marcu, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe. Potrivit acestuia, „doritorii pot să exploateze în continuare plantaţiile sau pot să le folosească drept lemne de foc“. Staţiunea a făcut contestaţie la cererea primăriei, următorul termen în procesul de faliment fiind pe 13 noiembrie. SDP Dolj are datorii imense însă către bugetul consolidat al statului. Potrivit evidenţelor afişate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), unitatea înregistra datorii de 1,9 milioane de euro, iar pe site se menţionează că s-a început procedura de executare silită. „Ştiam că au datorii la bugetul local, pentru taxele şi impozitele locale. Este posibil să aibă datorii şi la bugetul de stat“, spune Eugen Călinoiu, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII