11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProprietară a 14 case. Caut impozit mic

Proprietară a 14 case. Caut impozit mic

Cel mai important proprietar de imobile din Craiova este o femeie. Ea deţine în urbe un număr record de 14 locuinţe şi plăteşte un impozit actualizat de 6.334 de lei pe 2010. Cel mai mare impozit pe proprietate îl plăteşte însă un bărbat care are „doar“ zece case.

Cea mai bogată persoană din Craiova din punct de vedere al proprietăţilor deţinute este o femeie care şi-a cumpărat în timp cam câte apartamente încap într-un bloc de locuinţe şi un număr de case care s-ar putea întinde chiar şi pe o jumătate de străduţă din oraş. Nu ştim dacă banii cu care femeia a cumpărat aceste imobile au fost câştigaţi prin muncă sau i-a primit „moştenire de familie“. Femeia, care deţine recordul de proprietăţi în Bănie, are nici mai mult, nici mai puţin de zece apartamente şi patru case în oraş, informează, la solicitarea GdS, Direcţia de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova. După ce statul a mărit impozitele pentru cei care au mai mult de două imobile în proprietate, craiovenilor cu multe case le-au crescut substanţial impozitele, chiar şi cu 300% faţă de ceea ce plăteau până acum, dacă au peste trei imobile în proprietate în afara celui de domiciliu. Femeia care deţine 14 locuinţe în Craiova are de plată, în 2010, un impozit de 6.334 de lei, spun cei de la Direcţia de Impozite şi Taxe, în condiţiile în care birul local a fost majorat doar pentru partea a doua a anului. Din iulie şi până în decembrie inclusiv, femeii i-a crescut impozitul către primărie cu aproape 2.000 de lei. În timp ce unii craioveni nu au nici măcar o locuinţă, alţii au în grijă 14. Încercăm doar să ne imaginăm cum administrează craioveanca noastră atâtea case, cel mai probabil multe fiind închiriate la firme şi alte persoane fizice. Deci, imobilele îi aduc şi venituri doamnei în cauză. Totuşi, nu este uşor să ai grijă de 14 locuinţe. Trebuie să plăteşti întreţinere, energie electrică, telefonie, cablu TV şi, în plus, impozitul majorat de anul acesta.

Case multe, impozite mari

Cel mai mare impozit plătit de un craiovean este de 8.518 lei. De data aceasta, este vorba despre un bărbat care are „doar“ zece locuinţe. Impozitele pe proprietate plătite de bogătaşii Craiovei nu sunt întotdeauna direct proporţionale cu numărul de case deţinute de aceştia. Un alt craiovean plăteşte 7.392 de lei drept impozit, pentru opt proprietăţi, iar altul are de achitat o sumă mult mai mică, 3.206 lei, deşi are nouă imobile în proprietate.

22 de craioveni au peste şase locuinţe… De fiecare

La nivelul municipiului sunt 7.356 de persoane care au două sau mai multe locuinţe. Dintre aceste persoane, unele se înscriu în categoria bogătaşilor urbei. Astfel, 48 de craioveni au în proprietate câte cinci imobile de fiecare. Totodată, 22 de concitadini deţin câte şase sau mai multe case. Cel mai probabil, ei sunt fie dezvoltatori imobiliari, fie speculatori în acest domeniu, care cumpără mai ieftin locuinţe, pentru a le revinde la preţuri mai mari.

O craioveancă are 22 de contracte de închiriere

În urmă cu ceva timp, GdS vă prezenta cazul unei femei din Craiova care avea înregistrate la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj 22 de contracte de închiriere. Femeia avea şi locuinţe în proprietate, dar deţinea şi multe spaţii comerciale (unele scindate dintr-un spaţiu comercial mai mare), pe care le-a închiriat la diverse persoane juridice. Astfel, s-a ajuns la 22 de contracte de închiriere. 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII