14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSprijin financiar pentru producătorii de lapte

Sprijin financiar pentru producătorii de lapte

Crescătorii de vaci de lapte din zonele defavorizate pot beneficia de sprijin financiar din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). „Ajutorul specific se acordă pentru un efectiv cuprins între două şi maximum 15 capete vaci de lapte. Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte este de cel mult 100 de euro şi se calculează după finalizarea verificărilor, prin raportarea numărului de animale eligibile la plafonul de 22.447.205 euro, aferent acestei forme de sprijin“, se arată într-un comunicat emis de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii la Centrele Judeţene ale APIA pe a căror rază teritorială se află exploataţia. Termenul de depunere a cererilor pentru acest ajutor este 31 august.

Cine beneficiază de acest sprijin

Potrivit legislaţiei în vigoare, de acest ajutor pot beneficia crescătorii de vaci de lapte, persoane juridice şi/sau fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale. „Persoanele fizice neautorizate pot depune cererea, cu obligaţia să se autorizeze şi să depună copie de pe certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului până pe 25 octombrie“, atrag atenţia reprezentanţii APIA, care explică faptul că, pentru a beneficia de acest sprijin, producătorii trebuie să deţină cotă de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe, iar efectivul de vaci de lapte pentru care solicită ajutor financiar să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor. Totodată, efectivul pentru care se solicită ajutor specific anual trebuie menţinut în exploataţie pe perioada derulării schemei.

Localităţi din zonele defavorizate

Potrivit Anexei 4A din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), localităţile din Dolj care sunt incluse în Zona Defavorizată de condiţii naturale Specifice sunt: Argetoaia, Bechet, Braloştiţa, Bratovoeşti, Brădeşti, Breasta, Bucovăţ, Calafat, Cârna, Călăraşi, Cernăteşti, Ciupercenii Noi, Coţofenii din Dos, Dăbuleni, Desa, Dobreşti, Gighera, Gogoşu, Greceşti, Mârşani, Măceşu de Jos, Ostroveni, Pleşoi, Predeşti, Rojişte, Sadova, Scăeşti, Seaca de Pădure, Secu, Sopot, Teasc.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS