10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri19 primării din Mehedinţi riscă amenzi

19 primării din Mehedinţi riscă amenzi

Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, s-a întâlnit cu primarii localităţilor din judeţ pentru a discuta modul de întocmire a documentaţiilor pentru încadrarea în normativul de personal, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010.
19 primării nu au depus încă la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici noile organigrame, care trebuie avizate în vederea realizării măsurilor de restructurare a administraţiei publice locale.
Este vorba de primăriile localităţilor: Vânju Mare, Bala, Balta, Brezniţa-Motru, Căzăneşti, Cireşu, Corcova, Devesel, Gârla Mare, Gogoşu, Greci, Grozeşti, Gruia, Jiana, Podeni, Poroina Mare, Tâmna, Vlădaia, Voloiac. Prefectul Ion Mîţu a declarat că dacă edilii acestora nu vor trimite, în cel mult trei zile, documentaţiile pentru a fi avizate de ANFP, vor fi aplicate amenzi al căror cuantum poate ajunge la 40.000 de lei.
Problema atragerii fondurilor europene a fost şi ea abordată în şedinţa convocată de prefect. Reprezentantul guvernului a cerut ca fiecare primar să întocmească o situaţie cu proiectele sau programele cu finanţare europeană pe care le are şi stadiul de derulare în care se află acestea.
„Sunt la dispoziţia fiecărui primar, vreau să depuneţi toate eforturile şi vă asigur că aveţi tot sprijinul meu pentru a accesa banii pe care Uniunea Europeană îi pune la dispoziţia noastră. Nu ezitaţi să-mi solicitaţi ajutorul ori de câte ori este nevoie. Gândiţi-vă că avem oportunitatea de a dezvolta comunităţile locale. Avem nevoie de alimentări cu apă la sate, de canalizare, de drumuri. În momentul în care există o astfel de infrastructură putem atrage şi alţi investitori“, a precizat prefectul. Ion Mîţu le-a spus primarilor că va trece prin fiecare comună şi va discuta cu locuitorii, cu consilierii locali, pentru a afla care sunt problemele comunităţilor şi a găsi împreună o rezolvare a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS