16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimării amendate din cauza ajutoarelor sociale

Primării amendate din cauza ajutoarelor sociale

Inspectorii din cadrul inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au amendat două primării, cu suma de 5.000 de lei fiecare, din cauza unor neconformităţi în acordarea ajutoarelor sociale prevăzute de Legea nr. 416/2001. Sunt verificate primăriile care acordă ajutor social în baza legii, iar beneficiarii de venit minim garantat sunt cei care primesc lunar o sumă de bani din partea statului în cazul în care nu au nici o altă sursă de venit.
Până în prezent, echipele de la ITM Gorj au verificat 16 primării, dintre care două au fost amendate şi nouă au primit avertisment.
„Au fost amendate primăriile din Logreşti şi din Cruşeţ, cu suma de 5.000 de lei fiecare, pentru mai multe neconformităţi depistate de inspectorii noştri. De exemplu, lipseau listele cu persoanele care primesc ajutor social, ele trebuie afişate la avizierul primăriei, anchetele sociale nu erau făcute din şase în şase luni, astfel că angajaţii primăriei nu ştiau dacă persoanele respective se mai încadrează sau nu la condiţiile Legii 416. Verificarea primăriilor va continua până vedem toate situaţiile din cele 70 de localităţi. De asemenea, au fost aplicate nouă avertismente pentru deficienţe minore“, a spus Simona Dumitraşcu, comisarul-şef al ITM Gorj. De la începutul anului şi până în prezent, pentru 133 de gorjeni au fost sistate ajutoarele sociale acordate în baza Legii nr. 416/2001. Judeţul Gorj are o populaţie de aproximativ 380.000 de locuitori. Potrivit autorităţilor judeţene, o mare parte a locuitorilor judeţului, peste 35%, sunt beneficiari de o formă sau alta a ajutorului social: fie că primesc ajutor social în baza Legii nr. 416, fie primesc alocaţii complementare sau ajutoare pentru încălzire, mulţi sunt incluşi în programe de asistenţă socială. În Gorj, există aproximativ 11.000 de beneficiari ai Legii nr. 416/2001.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII