16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Toaletă victoriană transformată în locuinţă modernă
Doi britanici din localitatea Scarborough au transformat o clădire în stil victorian care a fost folosită mult timp ca toaletă publică într-o locuinţă modernă, în care s-au şi mutat. Potrivit site-ului trendhunter.com, Tracy Woodhouse şi partenerul ei, Graham Peck, văzuseră de mult timp clădirea, care se află pe malul mării. Cei doi au cheltuit 40.000 de euro pentru a curăţa, recondiţiona şi reamenaja fosta toaletă, care a fost dată în folosinţă în jurul anilor 1900. Acum, camera de zi a cuplului se află în locul în care până în 1990 funcţiona toaleta bărbaţilor, iar dormitorul a fost amenajat în locul fostei toalete pentru femei. Imobilul a fost aranjat în aşa fel încât să satisfacă toate exigenţele unei locuinţe moderne, însă cei doi au reuşit să păstreze faţada şi farmecul vechi al clădirii.

A navigat pe apă ghidându-se după o hartă rutieră
Un navigator amator a avut nevoie de ajutorul pazei de coastă după ce a rămas fără carburant, în mijlocul apelor, cu ocazia unei expediţii de-a lungul coastelor Marii Britanii. După cum informează site-ul zigonet.com, bărbatul vroia să se plimbe cu barca de-a lungul coastei sudice a insulei, de la Medway la Southampton, numai că nu avea nici un fel de dispozitiv de navigaţie şi nici măcar o hartă maritimă a zonei. Pentru a nu se simţi complet pierdut, bărbatul a folosit drept ghid o hartă rutieră, care nu l-a prea ajutat, dimpotrivă. După ce a navigat o bună bucată de timp, marinarul de ocazie a constatat că rămâne fără carburant, aşa că a lansat un apel SOS. Paza de coastă l-a localizat şi, din fericire pentru naufragiat, acesta nu se afla în mijlocul mării, ci pe cursul unui râu – bărbatul nu făcuse altceva decât să se învârtă în jurul unei insuliţe.

Cea mai nereuşită expoziţie de artă din Marea Britanie
O expoziţie de artă care prezintă publicului o mătură sprijinită de un zid şi câteva scânduri împrăştiate pe podea a fost desemnată cea mai nereuşită expoziţie organizată vreodată în Marea Britanie. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, artista plastică Susan Collis este responsabilă pentru această nereuşită, care s-a vrut o expoziţie de artă conceptuală. În afară de mătură şi scânduri, alte exponate sunt mai multe cuie aruncate, o găleată şi o pungă goală – toate „aranjate“ în sala Galeriei de artă Ikon din Birmingham. Vorbind despre expoziţia sa personală, intitulată „De când m-am îndrăgostit de tine“, Susan Collis a spus: „Deseori o lucrare care arată neglijent, ca şi când ar fi fost încropită la repezeală, se dovedeşte un lucru extrem de calculat, realizat într-o perioadă îndelungată de timp“.
Directorul galeriei susţine acest punct de vedere, considerând că „scopul expoziţiei este să arate neglijent, însă cunoscătorii pot găsi simboluri excepţionale“. În schimb, iubitorii de artă din Birmingham s-au revoltat la vederea acestei lucrări. „Arta conceptuală este un lucru, dar expoziţia asta este o mare păcăleală“, a spus unul dintre vizitatorii galeriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS