10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCase pentru specialiştii de la ţară

Case pentru specialiştii de la ţară

Consiliile locale interesate trebuie să trimită, până la finele lunii martie, cererile privind programul de construire a circa 25.000 de locuinţe în mediul rural pentru specialiştii – profesori, medici, asistente medicale, ingineri, poliţişti – care îşi exercită meseria la sate.
Premierul Boc a precizat, în cadrul unei videoconferinţe de ieri cu prefecţii, că este nevoie ca aceste cereri să fie făcute în numele consiliilor locale ale comunelor interesate, nu de către primari, pentru a evita contestări ulterioare ale deciziilor. La rândul său, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a solicitat prefecţilor să informeze primarii din judeţele lor despre iniţierea acestui program.
„Primăriile trebuie să facă solicitările către minister privind necesarul de locuinţe şi să identifice terenul, cel puţin 500 de metri pătraţi pentru fiecare locuinţă, pentru a-l pune gratuit la dispoziţia constructorilor“, a spus Udrea. Ea a adăugat că este de preferat ca locuinţele să fie în aceeaşi zonă, obligatoriu în centrul comunei.
Totodată, Udrea a cerut prefecţilor să transmită primarilor să urgenteze vânzarea locuinţelor ANL. „Ne bazăm foarte mult pe sumele pe care urmează să le încasăm pe aceste locuinţe. Pe alocuri, ne confruntăm cu situaţia în care primarii nu au încredere că ne întoarcem să construim şi alte locuinţe ANL şi ar prefera să rămână în situaţia în care încasează chirii de la actualii locatari. Am explicat că vom construi locuinţe pentru toţi cei care ne transmit solicitările lor“, a spus Udrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII