22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord - oferte cu atac de cord

Ford – oferte cu atac de cord

Ford şi nemţii de la Maynards Europe GmbH se războiesc în instanţă pentru liniile de producţie ale defunctei Daewoo Craiova. Maynards a scos la vânzare activele pe piaţa internaţională sub sigla Ford. Americanii au vândut nemţilor echipamentele anul trecut, dar s-au răzgândit şi spun că returnează banii.

Liniile de producţie ale defunctei Daewoo România, aflate în acest moment în incinta fabricii Ford de la Craiova, au ajuns motiv de dispută în instanţă. Compania germană Maynards Europe GmbH, comerciant de echipamente industriale, a deschis în ultimele zile două procese către Ford România, prin care revendică respectivele bunuri. Astfel, în noiembrie 2009, Ford a încheiat cu Maynards un contract de vânzare-cumpărare pentru liniile de producţie motoare şi sisteme de transmisie care au echipat până în mai 2009 modelele Daewoo Cielo, Nubira II Matiz şi Nexia. Foştii patroni ai fabricii de automobile de la Craiova, coreenii de la Daewoo, produceau aici 60% din componentele maşinilor. Ford a vândut către Maynards liniile moştenite de la Daewoo contra sumei de 1,2 milioane de euro, sumă plătibilă în trei rate. Transferul dreptului de proprietate asupra echipamentelor ar fi urmat să aibă loc după plata celei de a doua tranşe.
De aici începe disputa. Maynards reclamă că a plătit cele două tranşe: prima de 120.000 de euro şi a doua – de 840.000 de euro, moment în care a devenit proprietara liniilor de producţie. Prin contract, Maynards avea dreptul să-şi aducă potenţialii clienţi în fabrică pentru a vedea echipamentele şi să folosească logoul Ford pentru promovarea liniilor comercializate. Maynards susţine că de la mijlocul lui ianuarie 2010 Ford nu a mai permis accesul în fabrică. Astfel, cei 30 de potenţiali clienţi (printre care germani, americani şi mai ales indieni) care ar fi trebuit să viziteze fabrica între 8-12 februarie şi 22-26 februarie ar fi rămas cu buza umflată. „La 29 ianuarie şi 1 februarie, Ford ne-a informat că nu intenţionează să îşi execute obligaţiile contractuale, pe motiv că Maynards nu ar putea prelua echipamentele până la data-limită stabilită prin contract – 18 iunie 2010. Pârâta a motivat că este nemulţumită pentru folosirea de către Maynards a logoului Ford în campania de promovare a echipamentelor, deşi art. 12.2 din contract stipulează expres acest lucru“, arată avocaţii angajaţi de Maynards. Mai mult, pe 4 februarie, Ford a transmis către Maynards o adresă prin care cere „să înceteze imediat“ exerciţiul drepturilor dobândite prin contract şi îi anunţă că urmează să-i returneze suma de 840.000 de euro. Interesant este că actul nu prevede posibilitatea denunţării unilaterale de către părţi.

Cine vinde echipamentele?

Unul dintre procesele intentate de Maynards solicită sechestru judiciar pe bunuri, iar al doilea – numirea lui Patrick Geerts – director de achiziţii la Ford România, ca administrator provizoriu al acestora. Aceasta, deoarece Ford ar fi recunoscut pe 29 ianuarie că vrea să relocheze echipamentele la altă fabrică a grupului, iar „intenţia pârâtei de a sustrage bunurile este evidentă“. Mai mult decât atât, Maynards susţine că alte firme ar avea la vânzare aceleaşi echipamente, având acceptul Ford. Printre acestea, Tech Induction şi Industrial Asset Recycling LLC. În legătură cu „cazul Maynards“, Nadia Crişan de la McGuireWoods, compania care reprezintă Ford în relaţiile cu presa, a afirmat: „Detaliile legate de contractele încheiate între Ford şi furnizorii săi sunt confidenţiale“.
Rămâne de văzut cum se va soluţiona acest conflict, care va decala din nou probabil termenele asumate prin contractul de privatizare. De asemenea, ar fi interesant de văzut ce se întâmplă cu restul echipamentelor moştenite de la Daewoo. Surse din fabrică spuneau anul trecut că pe piaţa second hand întreaga tehnologie ar valora circa 200 de milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII