15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSprijin financiar pentru întreprinderi

Sprijin financiar pentru întreprinderi

Într-o perioadă nu tocmai uşoară pentru economie, o investiţie benefică pentru o firmă este în oameni. Pentru a pune în aplicare această strategie, firmele doljene pot accesa între 10.000 şi două milioane de euro prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Pentru a se asigura că numărul întreprinderilor care accesează fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) este cât mai mare, reprezentanţii Organismului Intermediar Regional pentru POSDRU Regiunea Sud-Vest Oltenia (OIR POSDRU SV Oltenia) s-au întâlnit ieri cu zeci de întreprinzători din judeţ.
„La acest eveniment au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai mediului de afaceri doljean – respectiv întreprinderi cu capital privat şi/sau capital de stat – în calitate de potenţiali beneficiari de finanţare nerambursabilă în cadrul Schemelor de Ajutor de Stat şi de Minimis finanţate din POS DRU 2007 -2013“, a declarat Mihaela Mocanu, directorul coordonator al OIR POSDRU SV Oltenia, la seminarul de informare cu tema „Măsuri de sprijin financiar destinat întreprinderilor acordat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013“. Participanţii la eveniment au fost interesaţi să acceseze astfel de finanţări şi să primească lămuriri suplimentare.

Seminarii de informare în toată regiunea

În perioada imediat următoare, seminarii asemănătoare vor fi organizate în toată regiunea. „Împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Judeţului Dolj, am demarat seria de întâlniri cu întreprinzătorii din zonă, la Craiova. Vineri vom avea o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din Mehedinţi, iar săptămâna viitoare cu cei din Olt şi Vâlcea pentru că informaţiile cu privire la modul de accesare a acestor fonduri trebuie să ajungă la toată lumea“, a precizat Mihaela Mocanu. Aceasta a explicat că întreprinzătorii care nu vor participa la aceste întâlniri sunt aşteptaţi la sediul OIR POS-DRU SV Oltenia.

„Oamenii sunt cel mai de preţ capital al unei firme“

Schemele de Ajutor de Stat şi de Minimis finanţate din POS-DRU 2007-2013 au o alocare financiară la nivel naţional de 142 de milioane de euro şi cuprind trei componente: schema de ajutor de stat pentru formare generală şi specifică (între 10.000 şi 2.000.000 de euro pentru subvenţionarea cu până la 80% a costurilor privind formarea profesională a propriilor angajaţi), schema de ajutor de stat pentru ocuparea forţei de muncă (între 10.000 şi 2.000.000 de euro pentru subvenţionarea cu până la 75% a costurilor aferente angajării de personal nou) şi schema de minimis (între 10.000 şi 200.000 de euro pentru subvenţionarea cu până la 100% din costurile angajate de o întreprindere pentru îmbunătăţirea condiţiilor de sănătate şi securitate în muncă). Fondurile sunt destinate tuturor întreprinderilor cu capital privat şi celor cu capital de stat, indiferent de mărimea acestora. Potrivit reprezentanţilor mediului de afaceri, investiţia în oameni este benefică pentru firmă.
„În această perioadă, când oamenii de afaceri se confruntă cu probleme deosebite, orice întâlnire pe această temă este importantă. Există o reţinere de atragere a acestor fonduri. Orice încercare este binevenită. Acesta este un fond care investeşte în oameni, iar oamenii sunt cel mai de preţ capital al unei firme“, a declarat Virgil Boboc, directorul general al CCI Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU