24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Gropile, un calvar

Străzile Gheorghe Ţiţeica şi Simion Stoilă din cartierul craiovean Rovine sunt pline de gropi „uitate“ de administratorii reţelelor de utilităţi ale oraşului, Compania de Apă „Oltenia“ şi Regia Autonomă de Termoficare.

Adevărate cratere căscate în asfalt, chiar în mijlocul carosabilului, pe care nu ai cum să le ocoleşti. Nu sunt altceva decât urmele intervenţiilor administratorilor reţelelor de apă rece, apă caldă şi agent termic ale oraşului, Compania de Apă „Oltenia“ şi Regia Autonomă de Termoficare Craiova. Dacă reprezentanţii CAO încearcă să mai dreagă busuiocul, pierzându- se în explicaţii şi turnând în cele din urmă o găleată de covor asfaltic la locul cu pricina, cei ai RATrf nici nu se deranjează să le spună craiovenilor de ce le fac viaţa un calvar.
Pe strada Gheorghe Ţiţeica, dacă vii dinspre bulevardul Decebal, eşti întâmpinat de o groapă de câţiva metri pătraţi, care, în prezent, este plină de apă. Locatarii blocurilor din zonă spun că groapa este atât de veche încât nu mai ştiu cine a intervenit acolo şi când. Cu cât înaintezi pe stradă, gropile în asfalt devin tot mai adânci şi mai periculoase pentru şoferi. Sunt chiar în mijlocul drumului, nu ai cum să le eviţi. „Acolo este groapă de mult. Locatarii ştiu de ea şi când intră pe Ţiţeica reduc viteza, dar pentru cei care sunt în trecere este o stradă cu capcane. Aici, în faţa punctului termic, lângă blocul C34, au lucrat cei de la CAO. Au avut o avarie şi nici nu mai ştiau care sunt conductele lor. Asta s-a întâmplat cam în toamna anului trecut. Mai în faţă este făcut praf  asfaltul. La fel şi pe strada Simion Stoilă, cel puţin aici, în zona blocurilor din asociaţia noastră“, a spus Dan Remus, preşedintele Asociaţiei nr. 16 Rovine II. Până şi poliţiştii comunitari care îşi fac rondul prin zonă sunt deranjaţi de cum arată aceasta.

CAO reinventează „asfaltul“

Compania de Apă „Oltenia“ îşi recunoaşte culpa, dar, în viziunea lor, mai vinovată este vremea, care nu le-a permis să finalizeze lucrările în urma intervenţiei pe care au avut-o la o avarie, în luna noiembrie. „Pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua de distribuţie a apei potabile în zona respectivă a fost spart asfaltul de către lucrătorii noştri. Ulterior, s-a procedat la readucerea carosabilului la starea iniţială. Aceştia au pus aici pământ şi piatră concasată, după care s-a tasat. Am procedat în acest fel pentru că vremea nu ne-a permis betonarea sau turnarea de covor asfaltic. Din cauza intemperiilor s-au produs denivelări, dar acestea vor fi remediate şi ţinute sub observaţie până când timpul va fi propice reparării lor. Din păcate, locatarii nu ne-au anunţat despre aceste probleme“, a precizat Mihaela Chiriţescu, şef Birou relaţii cu publicul din cadrul CAO.

„Este un dezastru!“

După ce şi Regia de Termoficare a efectuat lucrări de intervenţie în zonă, străzile arată ca după bombardament. Numai că reprezentanţii RATrf nici nu catadiscesc să dea explicaţii. Ar fi bine dacă măcar ar pune o lopată de pământ, urmând exemplul confraţilor de la CAO. Oricum, craiovenii care locuiesc aici nu au decât să se plângă, că nu-i aude nimeni, iar şoferii nu au decât să-şi rupă maşinile în craterele din asfalt, fiindcă furnizorul de căldură face ce ştie el mai bine – cârpeşte. „Aici, în dreptul blocului 12 de pe strada Gheorghe Ţiţeica, s-a format un crater în urma unei intervenţii prost făcute de către lucrătorii de la Termoficare, pe la mijlocul lunii decembrie 2009. Cei care au spart strada ar trebui să acopere măcar locul cu pricina cu ciment, nu cu pământ, cum au făcut cei de la Apă. Oricum, strada aceasta nu a fost refăcută de foarte mulţi ani, ar trebui reasfaltată pentru că este un dezastru“, a spus Lucian Stoica, locatar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII