13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriConstructorii mor, dar nu se predau

Constructorii mor, dar nu se predau

Dacă în anii trecuţi, numărul locuinţelor nou-construite a crescut periodic, în prima parte a acestui an, situaţia a fost inversă, mai ales că locuitorii din mediul rural nu prea mai sunt dispuşi să facă investiţii imobiliare.

Doljenii au acordat o mare importanţă construcţiilor în anii trecuţi. Potrivit datelor statistice, în prima jumătate a lui 2007, numărul autorizaţiilor eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale a înregistrat o majorare de 94%, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2006. În ceea ce priveşte numărul locuinţelor terminate, acesta a înregistrat o creştere de peste 10%. Anul acesta însă, doljenii nu au mai investit la fel de mulţi bani şi nici nu au încercat să facă eforturi pentru a-şi finaliza locuinţele începute. „În primul semestru al acestui an, au fost 600 de locuinţe terminate, în scădere cu 289 (adică 32%) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut“, a declarat Mariana Tănase, directoarea coordonatoare a Direcţiei Regionale de Statistică Dolj. Cei care au renunţat cel mai repede la ideea de a-şi finaliza locuinţele au fost oamenii din mediul rural. „Pe medii, s-au înregistrat 353 de locuinţe în urban (în creştere cu 34 de locuinţe faţă de semestrul I 2008) şi 247 de locuinţe în rural (în scădere cu 323 de locuinţe – 57% – faţă de semestrul I 2008)“, a adăugat Mariana Tănase.  

Doljul, campion la diminuarea numărului de locuinţe finalizate

Potrivit ultimelor date statistice, Doljul a fost printre judeţele cu cea mai mare scădere a numărului de locuinţe finalizate. „Scăderea numărului de locuinţe terminate s-a înregistrat în judeţele Dolj (-289 de locuinţe), Gorj (-42), Mehedinţi (-40) şi Olt (-1 locuinţă)“, a spus Mariana Tănase. Aceasta a explicat că, în primele şase luni ale acestui an, în Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia au fost terminate 1.571 de locuinţe, în scădere cu 10,89% faţă de acelaşi semestru al anului anterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII