10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriS-a aprobat împrumutul pentru Ford România

S-a aprobat împrumutul pentru Ford România

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a aprobat un împrumut de 400 de milioane de euro pentru Ford România, din totalul de 750 de milioane de euro acordat companiilor auto europene, ca să realizeze maşini eficiente energetic şi care emit mai puţine noxe.

Ford va primi credite de 400 de milioane de euro pentru construirea şi dotarea unei fabrici de maşini şi motoare la Craiova, reabilitarea tehnică a fabricii existente achiziţionate de compania americană, precum şi 200 de milioane de euro pentru activităţi de cercetare şi dezvoltare la fabrica din Germania.

De asemenea, producătorul auto olandez DAF Trucks va primi 150 de milioane de euro pentru un proiect de cercetare şi dezvoltare.

În total, din decembrie până în prezent, BEI a aprobat împrumuturi de 5,2 miliarde de euro pentru industria auto europeană, din care 3,5 miliarde de euro au fost acordate prin programul de asigurare a unui transport mai curat. La reuniunile din iunie şi iulie ale boardului BEI vor fi discutate împrumuturi şi pentru producătorii de componente.

Ford anunţase în ianuarie că intenţionează să investească în modernizarea uzinei de la Craiova, pentru a ajunge la o producţie anuală de 300.000 de autovehicule şi de 300.000 de motoare, începând din 2011. Ford a anunţat, totodată, construcţia la Craiova a unui nou model în 2010 şi al celui de-al doilea în 2011.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat pe 19 martie că Banca Europeană de Investiţii va aproba un credit de 400 de milioane de euro pentru Ford, iar în a doua parte a anului va fi aprobat un împrumut de 200 de milioane de euro pentru Renault.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII