11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrime majorate pentru cumpărarea unei locuinţe

Prime majorate pentru cumpărarea unei locuinţe

Guvernul a decis ieri majorarea primelor acordate de stat tinerilor care deţin economii la băncile care derulează programe pentru locuinţe şi creşterea subvenţiei de stat de la 20 la 30% din cheltuielile pentru construirea unei case proprietate personală.

Valoarea primei anuale pentru economiile din băncile care derulează programe pentru locuinţe va creşte de la 15 la 25% din sumele economisite, pentru tinerii care doresc să-şi cumpere o locuinţă. Valoarea minimă a primei anuale de care beneficiază tinerii a fost, de asemenea, majorată de la 120 la 250 de euro.

Prima de stat se acordă tuturor categoriilor de deponenţi, în funcţie de vârsta persoanei şi de numărul de copii. În 2009, vor primi aceste prime de stat circa 150.000 de beneficiari, sumele fiind aferente anului 2008.

Altă măsură se referă la creşterea subvenţiei de stat de la 20 la 30% din cheltuielile pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Această subvenţie nu poate depăşi echivalentul în lei a sumei de 15.000 de euro (comparativ cu 10.000 de euro, în prezent). Prevederea se aplică pentru toate locuinţele care nu au fost finalizate şi predate către beneficiari până la data intrării în vigoare a actului normativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS