10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTârg european în loc de talcioc

Târg european în loc de talcioc

Proiectul de finanţare a centrului multifuncţional din Craiova a fost pus pe roate de municipalitate. În prima fază va fi construită clădirea centrală, în valoare de 21 de milioane de euro, pe locul actualului Târg de săptămână din cartierul Romaneşti.

 

Tarabele din Târgul de săptămână al Craiovei, sau Târgul „Romaneşti“, vor dispărea în cel mult un an. Autorităţile publice locale vor să ridice în locul corturilor, barăcilor şi copertinelor un centru multifuncţional de afaceri. De fapt, de la anul ar trebui să înceapă construirea pavilionului principal al structurii, un imobil de 21 de milioane de euro. Aici, urmează să fie amenajate spaţii expoziţionale interioare şi exterioare, de tratative şi de interviuri, de microconferinţe, o sală de conferinţe de până la 100 de locuri, un spaţiu multifuncţional de până la 150 de locuri, un centru de presă, o bursă de contacte, birouri de consultanţă în afaceri, centru de comenzi şi curierat etc. Clădirea principală este proiectată cu subsol, parter şi două etaje pe 16.000 de metri pătraţi. Conform proiectului aprobat săptămâna trecută de Consiliul Local Municipal Craiova, primăria poate obţine 11 milioane de euro din fonduri europene, restul căzând în sarcina exclusivă a municipalităţii: 3,1 milioane de euro din bugetul local şi 6,9 milioane de euro din credite bancare. Construcţia se va realiza în trei ani. „În strategia de dezvoltare a Craiovei, crearea unui astfel de complex este o prioritate. Vedeţi că se organizează tot felul de târguri şi de expoziţii în diverse locuri prin oraş, dar nicăieri nu există dotările de care au într-adevăr nevoie firmele participante. Un centru multifuncţional este soluţia şi el poate deservi mediul de afaceri din Craiova şi din regiune. În final, Craiova poate şi trebuie să fie primul beneficiar al centrului multifuncţional, inclusiv prin atragerea de investiţii“, a spus primarul Antonie Solomon.

 

Încă patru pavilioane

 

Ansamblul gândit de primărie să ia locul Târgului „Romaneşti“ este format, în proiect, din cinci pavilioane. La întreaga sa capacitate, centrul multifuncţional din Craiova se va întinde pe 67.000 de metri pătraţi. Costul estimat al proiectului este de 52 de milioane de euro, dintre care 21 reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţie şi montaj ale pavilionului central. Prima prezentare publică a ideii de proiectare a centrului multifuncţional a fost făcută în decembrie 2006, la „Fii vocea cartierului tău!“ din 1 Mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII