10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

GeekMeet în Bănie

Craiova a fost gazda unei noi ediţii a GeekMeet în România. Printre participanţi s-au numărat Chris Heilmann, international developer evangelist la Yahoo Developer Network, şi Bobby Voicu – Yahoo! Open Strategy România.

 

GeekMeet este o întâlnire a pasionaţilor de web development & co., care reprezintă o oportunitate de networking pentru aceştia de a face schimb de idei altfel decât pe forumuri, bloguri sau liste de discuţii. „GeekMeet este un eveniment care în Europa a avut loc pentru prima dată la Stockholm, în aprilie 2006. În România, a fost organizat mai întâi la Oradea, pe 10 iunie 2006. Asta este a doua dată când se organizează, la Craiova“, a precizat Alin Mechenici, preşedintele „PR Pătrat“, asociaţia care a organizat GeekMeet în Bănie.

 

Şansa de a dezvolta noi soluţii on line

 

Potrivit acestuia, indiferent de numărul ediţiilor, GeekMeet Craiova îşi propune să le ofere participanţilor şansa de a afla ultimele noutăţi din domeniul on line şi de a descoperi proiectele în stadiu beta dezvoltate de participanţi. În plus, urmăreşte obţinerea de contracte de afaceri şi găsirea soluţiilor pentru transformarea unui website din hobby într-o sursă de profit. „GeekMeet oferă participanţilor şansa de a dezvolta noi soluţii on line, ca urmare a interacţiunii cu ceilalţi participanţi, precum şi de a rezolva problemele legate de dezvoltarea web“, se arată într-un comunicat emis de „PR Pătrat“.

 

„Cu toţii muncim să rezolvăm aceleaşi probleme“

 

Printre invitaţii la evenimentul de vineri s-au numărat Chris Heilmann, international developer evangelist la Yahoo Developer Network, şi Bobby Voicu – Yahoo! Open Strategy România. Cel dintâi a subliniat importanţa colaborării între pasionaţii de web development. „Cu toţii muncim să rezolvăm aceleaşi probleme. Nu vorbim unii cu ceilalţi şi asta este rău“, a precizat Chris Heilmann, care a explicat că, în loc să se folosească milioane de sisteme ce funcţionează bine, dar care pot cădea cu uşurinţă pradă hackerilor, ar trebui să aleagă un singur sistem (sau un număr restrâns de sisteme), pe care să-l facă impenetrabil.

 

Craiovenii îşi pot „marketa“ oraşul
pe www.craiovamea.org

 

Alt invitat prezent la eveniment a fost Tudor Totolici, consultant pe strategie MB Drăgan, care la GeekMeet a lansat www.craiovamea.org, o platformă prin care craiovenii îşi pot „marketa“ mai bine oraşul. Acesta a atras atenţia asupra faptului că, în următorii ani, tot mai mult din bugetele de publicitate se va duce pe on line (inclusiv pe bloguri, în special pe cele de nişă). „35% din piaţa de publicitate se va muta on line“, a declarat Totolici, care a explicat că firmele vor căuta campanii şi metode de comunicare cuantificabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU