11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSalarii de top pentru şefii minerilor

Salarii de top pentru şefii minerilor

Directorul general al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, Daniel Surulescu, are un venit lunar de aproximativ 30.000 de lei, rezultat din salariu şi sporuri. Potrivit unor surse oficiale, salariul directorului de la CNH ar fi de 16.000 de lei, la care se adaugă sporurile şi indemnizaţiile. Salariul de bază al lui Daniel Surulescu ar creşte cu încă 50 la sută prin sporurile pe care le are, cu încă 20 la sută din indemnizaţia pe care o încasează, dat fiind faptul că este membru în Consiliul de Administraţie şi cu încă 15 la sută, spor de doctorat.

Nici membrii Consiliului de Administraţie al CNH nu sunt tocmai săraci, ei primind o indemnizaţie care, potrivit aceloraşi surse, ar fi depăşit 3.000 de lei.

Dacă pleacă în delegaţii, la acestea se adaugă sumele încasate drept diurnă.

Directorul general al CNH, Daniel Surulescu, a refuzat să infirme sau să confirme dacă acesta ar fi venitul său şi cum justifică salariul pe care-l primeşte ca angajat al unei companii subvenţionate de stat.

Pe de altă parte, directorul Departamentului Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul CNH, Petre Drăgoescu, a declarat că nu ştie ce venit are directorul general. „Venitul este confidenţial, dar pot să vă spun că eu câştig brut undeva la 7.300 de lei, dar rămân în mână cu aproape 4.700 de lei, după ce sunt scăzute toate contribuţiile către stat“, a declarat Drăgoescu.

Minerii care lucrează în subteran abia ajung la 2.000 de lei, în lunile în care reuşesc să-şi facă planul, cu utilajele pe care le au, fără lemn şi echipamente performante de lucru. CNH ocupă primul loc în topul datornicilor la stat, cu restanţe de 1,15 miliarde de lei.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII