13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Se scumpeşte curentul

Preţurile la energie electrică pentru populaţie vor creşte de la 1 iulie, a anunţat ieri vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opriş. El a adăugat că procentajul de creştere nu este cunoscut acum, noile tarife urmând să fie făcute publice doar după ce ANRE va finaliza o serie de calcule, în luna iulie.
Vicepreşedintele ANRE a explicat încă de săptămâna trecută că o cauză a majorării este reprezentată de costurile producătorilor de energie în privinţa emisiilor de dioxid de carbon.
Nicolae Opriş a afirmat ieri şi că ANRE intenţionează să înlocuiască tariful social la electricitate cu acordarea de ajutoare directe pentru consumatorii cu venituri reduse, dar măsura depinde de alocarea unor fonduri la rectificarea bugetară.
„Nu credem că mai devreme de 1 ianuarie 2009 este posibil să eliminăm tariful social, pentru că este necesară o rectificare bugetară“, a declarat, pentru Mediafax, vicepreşedintele ANRE.
Acesta a adăugat că tariful social ar fi trebuit eliminat încă de anul trecut, dar, din lipsa fondurilor de la bugetul de stat, acest lucru nu a fost posibil. Renunţarea la tariful social ar urma să fie înlocuită cu un ajutor direct de la bugetul de stat, asemănător cu cel pentru energia termică sau gazele naturale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII