17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNokia a inaugurat fabrica de la Jucu

Nokia a inaugurat fabrica de la Jucu

Compania Nokia a inaugurat ieri, la Jucu, judeţul Cluj, prima linie de asamblare a telefoanelor mobile în prezenţa lui Juha Putkiranta, senior vice-president Nokia, a lui John Guerry, director Nokia România, şi a autorităţilor locale şi judeţene.

Deocamdată, au fost angajaţi 350 de muncitori, dar vor fi 500 în prima etapă a demarării producţiei. Angajaţii primesc o masă pe zi şi bonuri de masă. Majoritatea salariaţilor provin din zona Jucu, Gherla, Dej, Cluj-Napoca. Până la sfârşitul anului 2009 vor 3.500 de angajaţi.

Juha Putkiranta, senior vice-president Nokia, speră ca investiţia de la Jucu să fie una pe termen lung. „Suntem încântaţi de faptul că oamenii din România, care ne împărtăşesc viziunea, sunt dornici să lucreze la Nokia. În fiecare săptămână, noi angajaţi se alătură echipei noastre. Fabrica de la Cluj va deveni o parte importantă a reţelei noastre globale de centre de producţie şi va opera conform aceloraşi procese, cerinţe de calitate şi standarde, regăsite în toate fabricile Nokia“, a spus Juha Putkiranta, citat de NewsIn.

Acesta s-a declarat foarte mândru că lucrările de construire a fabricii au durat doar şapte luni şi a mai spus că încă nu ştie când se vor instala şi furnizorii în Parcul Industrial Tetarom 3. Deşi a refuzat să comenteze pe marginea salarizării şi a volumului de producţie, Juha Putkiranta a precizat că primul model de telefon fabricat a fost Nokia 1200 şi că, din punct de vedere al costurilor şi al logisticii, fabrica de la Jucu e mai avantajoasă decât cea de la Bochum, din Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII