22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriELECTROPUTERE a scăpat de executare

ELECTROPUTERE a scăpat de executare

Compania a achitat către bugetul local primii 200.000 de euro din datoria de patru milioane de euro pe care o avea ca restanţă la taxe şi impozite.

ELECTROPUTERE SA Craiova a plătit recent aproape 200.000 de euro din datoria de patru milioane de euro pe care o avea de plătit ca taxe şi impozite către bugetul local, a declarat ieri Ioan Văcariu, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Craiova. „Am discutat şi suma aceasta s-a plătit. Urmează ca restul de bani să fie achitaţi pe parcursul anului 2008, în patru rate“, a spus Văcariu.

La rândul său, directorul general al ELECTROPUTERE, Cornel Mondea, a spus că societatea va plăti banii imediat ce va avea disponibilităţi băneşti. Societatea craioveană avea de achitat către bugetul craiovean o datorie istorică de aproape 140 de miliarde de lei vechi şi nu putea fi executată silit pentru că se afla sub protecţia legii speciale a privatizării. După preluarea ei de compania saudită Al Arrab Contracting, creditorii au demarat acţiunile pentru recuperarea banilor. Până în prezent, noii patroni au achitat 2,3 milioane de euro pentru pachetul majoritar de 62,8% din acţiuni preluat de la stat, însă infuzia de capital de 37 de milioane de euro se lasă încă aşteptată. Societatea craioveană se vede nevoită să achite din surse proprii datoriile către creditori şi furnizorii de materie primă. Dacă în privinţa restanţelor către bugetul local s-a ajuns la o înţelegere, nu se ştie ce se va întâmpla cu datoriile către bugetul de stat, în valoare de 44 de milioane de euro. Contractul de privatizare a societăţii nu a fost făcut încă public, se pare că la cererea saudiţilor, cu toate că oficialii români afirmaseră că detaliile vor fi disponibile cât de curând.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII