10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAeroportul din Craiova, ţintă pentru low cost

Aeroportul din Craiova, ţintă pentru low cost

Operatorul aerian Carpatair ar putea pierde în curând monopolul asupra curselor cu plecare de pe Aeroportul din Craiova.

Alte trei companii aeriene, dintre care două low cost, sunt interesate de efectuarea unor zboruri de pe Aeroportul din Bănie datorită traficului intens de pasageri înregistrat în ultimul an la Craiova. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la sfârşitul acestei săptămâni va avea loc o întâlnire cu preşedintele companiei low cost Wizzair, pentru stabilirea unei curse Craiova-Budapesta. „Este un semnal pozitiv că o companie low cost e interesată. Anul 2007 a fost unul foarte bun pentru că dintr-un aeroport în care ne obişnuiserăm cu zboruri sporadice, am ajuns să avem 4.500 de pasageri într-un an“, a spus Prioteasa, care a adăugat faptul că se lucrează în prezent la studii de fezabilitate pentru dezvoltarea aeroportului.

Se pregătesc curse pentru Spania

 

Cifrele înaintate de autorităţile judeţene cu privire la creşterea traficului pe aeroportul craiovean relevă faptul că, în numai trei ani, numărul pasagerilor care au zburat din Craiova a crescut de nouă ori.

Potrivit acestora, dacă în 2005 de pe Aeroportul din Bănie plecau 512 pasageri, în 2006, numărul lor a crescut la 1.719, ajungând în primele 11 luni ale lui 2007 la 4.610 pasageri. Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova, a declarat că pentru sporirea curselor aeriene se poartă în prezent discuţii cu alte două companii. „Încercăm să corelăm Aeroportul din Craiova cu Spania. Purtăm discuţii cu doi operatori italieni, unul dintre ei low cost Myair, care pleacă de pe Bergamo, şi altul medium cost Air One, care face legătura din Fiumicino cu alte 23 de capitale europene“, a precizat Dumitru. De menţionat este faptul că, în prezent, Carpatair este singura companie medium cost care efectuează curse de pe Aeroportul din Bănie, având ca destinaţii Italia, Germania şi Grecia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII