22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri17.063 de doljeni şi-au găsit locuri de muncă

17.063 de doljeni şi-au găsit locuri de muncă

Deşi, din diverse motive, rata şomajului din Dolj a cunoscut în ultima perioadă o uşoară creştere, comparativ cu lunile trecute, până pe 30 noiembrie au fost încadrate în muncă peste 17.000 de persoane. Acest lucru a fost posibil, potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, prin măsurile active finanţate din bugetul fondului pentru şomaj. Prin acordarea de alocaţii şomerilor care se angajează înainte de expirarea perioadei de şomaj au fost încadrate 353 de persoane, iar prin cursurile de formare profesională, 242 de persoane. „Prin ocuparea temporară a forţei de muncă în lucrări publice de interes comunitar, au fost încadrate 1.471 de persoane“, a declarat Daniela Dobrin, directoarea executivă a AJOFM Dolj. În plus, prin angajarea absolvenţilor din intituţiile de învăţământ au fost încadrate 300 de pesoane, iar prin stimularea mobilităţii forţei de muncă – 65.

Totuşi, cei mai mulţi şomeri şi-au găsit un loc de muncă în urma programului de mediere. „Prin programul de mediere, au fost încadrate în muncă, până la sfârşitul lunii noiembrie 2007, 15.428 de persoane, pe locurile oferite de agenţii economici“, a adăugat Dobrin.

2007 este, potrivit unui comunicat de presă emis de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, anul în care rata şomajului din România a înregistrat cel mai scăzut procentaj – cu puţin peste 4%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS