11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOne Models, o afacere cu responsabilitate

One Models, o afacere cu responsabilitate

Cu toate că aparent este o afacere uşoară, agenţiile de modelling au nevoie de multă implicare şi muncă şi de foarte multă responsabilitate.

Înfiinţată în 1999 în Craiova, One Models este una dintre agenţiile de modelling care a reuşit să se impună repede pe piaţa românească de profil. După aproximativ trei ani de la lansare, reprezentanţii acesteia au ieşit pe marile pieţe de modelling ale lumii – Paris, Milano, Londra, Hamburg, Tokio. „Începutul a fost o joacă. Eram student pe atunci şi m-am gândit că se poate face ceva în acest domeniu, eu făcând modelling, la rândul meu“, a declarat Toni Dincă, managerul agenţiei One Models, care a explicat că lucrase pentru o agenţie din Bucureşti, însă nu i-a plăcut modul de organizare şi s-a gândit să facă el ceva de acest gen. „Am decis să fac aşa cum cred eu. Acum se dovedeşte că am crezut bine“, a adăugat Dincă.

 

Greutăţile afacerii

 

Lansarea afacerii a necesitat câteva mii de euro. „Investiţia iniţială a fost destul de mică. Nu asta e problema, partea cea mai grea este să rezişti“, a spus Toni Dincă, arătând că, în cei opt ani de activitate, pe piaţa de profil din Craiova au apărut şi dispărut vreo 20 de agenţii de modele. Alt lucru dificil este faptul că se lucrează cu persoane foarte tinere. „Cel mai greu este că lucrezi cu fete de 14-15 ani, pe care trebuie să le ţii cu picioarele pe pământ, să continue şcoala, să-şi respecte orele şi programul pentru prezentările pe care le fac“, a adăugat managerul agenţiei.

Lucrul cu adolescentele implică şi grija pentru imaginea pe care o au, naturaleţea fiind unul dintre elementele foarte importante. De aici rezultă şi responsabilitatea imensă a unei astfel de afaceri.

 

„Este riscant“

 

„Este un business exclusivist. Eu, dacă nu aş şti nimic şi nu aş avea experienţa celor opt ani, nu m-aş lansa iarăşi în această afacere pentru că este riscant. Se poate întâmpla să trimiţi fetele nu la o agenţie de modele, ci la o altfel de societate“, a spus Toni Dincă.

Acesta a subliniat faptul că primeşte zilnic zeci de mail-uri de la societăţi care solicită modele pentru activităţi internaţionale, dar nu răspunde decât la 5% din ele. „La experienţa noastră, este exclus să cădem într-o astfel de capcană, însă agenţiile mici cad frecvent“, a adăugat Dincă. Responsabilitatea alegerilor nu rămâne însă numai în seama agenţiilor, sfatul acestuia pentru aspirantele la cariera de model fiind să găsească o agenţie care pune pe primul loc „siguranţa fetelor, şcoala şi abia apoi câştigul propriu“.

 

„Business-ul acesta se bazează foarte mult pe informaţii“

 

Secretul succesului şi al continuităţii agenţiei One Models nu se rezumă însă la alegerea corectă şi responsabilă a colaborărilor. „Business-ul acesta se bazează foarte mult pe informaţii (ce agenţii noi apar pe piaţă, cine unde se mută, cât de serioase sunt firmele)“, a precizat Toni Dincă. Reuşita sa în descoperirea unor fete care au devenit modele de renume (Laura Gorun, de exemplu) se bazează însă şi pe multă seriozitate. Alt element pe care pune mare bază este pregătirea modelelor. „Suntem prima agenţie care a instituit regula de a pregăti gratuit modelele găsite. După pregătirea lor urmează promovarea pe piaţa internă şi, apoi, pe cea internaţională“, a explicat Dincă. Potrivit acestuia, foarte mare importanţă este acordată revistelor (în ultima lună, cinci reviste de modă din România au în pictoriale modele aflate sub contract cu One Models).

 

„Este o afacere care ocupă foarte mult timp“

 

Nu în ultimul rând, pentru a avea succes într-o astfel de afacere este nevoie şi de foarte multă muncă. „Este o afacere care ocupă foarte mult timp – vin de dimineaţă şi este posibil să plec la miezul nopţii. De timp liber nici nu poate fi vorba“, a spus managerul agenţiei, pentru care sacrificiul cel mai mare este acela că nu poate petrece suficient timp cu copilul său. Cu toate acestea, are satisfacţia de a avea „una din primele cinci agenţii din România“ şi de a ajuta „nişte tineri şi tinere să-şi croiască un drum în viaţă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU