11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum ajungeţi nesuferit la serviciu

Cum ajungeţi nesuferit la serviciu

În ultima perioadă, tot mai multe companii tind să-şi păstreze angajaţii abia după ce observă că aceştia se integrează în echipă. Cei care sunt „nesuferiţi“ şi reuşesc să enerveze pe toată lumea îşi riscă jobul.

Chiar dacă nu vă este întotdeauna pe plac sau vă simţiţi uneori constrânşi din cauza lui, serviciul este o microsocietate, în care trebuie să vă manifestaţi folosindu-vă de bunele maniere dobândite de-a lungul anilor. Drept urmare, oricât de mult aţi urî acest lucru, de cele mai multe ori, locul de muncă este cel în care vă manifestaţi cel mai artificial. Astfel, chiar dacă prezenţa cuiva vă irită fără vreun motiv anume, ar trebui să învăţaţi să vă abţineţi a vă scoate la iveală sentimentele şi să păstraţi o relaţie profesională sănătoasă. „Chiar dacă nu vă place o persoană, regulile general acceptate vă cer să vă purtaţi cu cât mai multă bunăvoinţă, să încercaţi, spre binele companiei, să treceţi peste nepotrivirile personale“, explică experţii în resurse umane de la www.ele.ro. În caz contrar, riscaţi să intraţi în categoria colegilor nesuferiţi, care sunt daţi la o parte dintr-un colectiv.

Calităţile personale vă fac un bun coleg

Numărul elementelor care vă transformă într-un nesuferit este însă mult mai mare. Specialiştii subliniază faptul că nu numai caracteristicile profesionale vă recomandă ca un foarte bun coleg, calităţile proprii sunt cele care vă fac o persoană agreabilă sau enervantă la locul de muncă. „Trebuie remarcat că personalitatea agreabilă nu are legatură directă cu cât de bun profesionist sunteţi, dar influenţează în mod major acest lucru“, spun cei de la www.ele.ro, explicând că e posibil să fiţi plăcut şi util ajutând prin fapte care nu intră în fişa postului, dar care vă ajută să împărtăşiţi valorile şi stilul celorlalţi.

Nu cădeţi în ridicol!

Potrivit specialiştilor, unul dintre elementele care vă transformă într-un nesuferit este lipsa de măsură. „O glumă despre cineva poate naşte râsete şi un sentiment de apropiere între cei care o împărtăşesc. Dacă însă insistaţi şi mergeţi pe aceeaşi idee mai multă vreme, vă veţi trezi singur, căci ceilalţi vor simţi o exagerare care duce mai degrabă spre ranchiună decât spre un spirit mai mucalit“, notează www.ele.ro.

Nici lipsa simţului ridicolului nu trece neobservată de colegii de muncă. „De obicei, cădeţi în ridicol atunci când nu vă judecaţi realist pe dumneavoastră sau situaţiile în care sunteţi“, spun specialiştii site-ului mai sus-menţionat. De aceea trebuie să aveţi în permanenţă în vedere faptul că în unele situaţii ceea ce faceţi poate fi acceptat şi chiar considerat a fi ceva deosebit, care merită lăuda, iar în altele nu. Astfel, dacă abordaţi aceeaşi atitudine faţă de un lucru în situaţii diferite, riscaţi să cădeţi în ridicol. Şi imitarea sau maimuţăreala vă poate face să ajungeţi în aceeaşi situaţie.

Personalitatea duplicitară şi agresivitatea vă exclud

Specialiştii spun că şi atitudinea duplicitară vă poate transforma într-un nesuferit şi implică o slăbiciune de caracter. „Se poate manifesta prin faptul că una spuneţi şi alta faceţi. Mai poate fi şi vorba de faptul că adoptaţi valori diferite, în funcţie de persoana cu care veniţi în contact sau de interesul pe care îl aveţi“, spun specialiştii eva.ro, exemplificând printr-o atitudine mieroasă la adresa şefului, atitudine care duce la desconsiderare din partea colegilor. Şi agresivitatea, fizică sau verbală, este un element care vă izolează de colegi. „Agresivitatea necontrolată vă izolează şi vă impiedică să creşteţi“, spun experţii în resurse umane. Astfel, obiceiul de a transmite dorinţe sub formă de ordin vă va transforma într-un neadaptat.

Alte elemente care vă fac nesuferit

Potrivit www.resursadefun.ro , puteţi deveni nesuferit şi printr-o serie de alte elemente: vă ignoraţi colegii care vă salută, faceţi o serie de glume proaste (notaţi în agendele colegilor întâlniri fictive, aprindeţi şi stingeţi lumina în mijlocul unei discuţii importante), faceţi zgomot când colegii lucrează, vorbiţi cu accent (englezesc, moldovenesc, franţuzesc) într-o conferinţă importantă, întrebaţi colegele dacă nu se mai căsătoresc, când plecaţi de la birou le spuneţi colegilor care mai au de muncă „noapte bună“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS