8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTGV între Timişoara şi Craiova

TGV între Timişoara şi Craiova

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a anunţat ieri că pe lista investiţiilor din 2008 se va afla studiul de fezabilitate pentru construirea liniei feroviare de mare viteză, iar una din variante este ruta Timişoara – Craiova. „În 2008 vom introduce pe lista investiţiilor realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea liniei feroviare de mare viteză. Studiul ne va spune care va fi traseul optim, dar una din variante este Timişoara – Craiova. Practic, linia ar putea trece prin defileul Jiului, în zona DN 6, apoi traseul va continua în zona de câmpie“, a explicat Ludovic Orban, citat de NewsIn.

Ministrul transporturilor a adăugat că principala problemă este legată de finanţarea proiectului. „Pentru a introduce TGV-uri (trenurile de mare viteză) există posibilitatea obţinerii fondurilor europene, însă acest lucru se va întâmpla după 2013. Încercăm să identificăm alte surse de finanţare“, a arătat Ludovic Orban.

Linia de mare viteză din România va asigura legătura cu reţeaua feroviară similară europeană. Realizarea unei linii de mare viteză este oportună în condiţiile în care există deja în discuţii un proiect asemănător pe distanţa Viena – Budapesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII