21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Ajutoare pentru familiile nevoiaşe
OLT. Peste 10.000 de lei au fost alocaţi de Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Olt mai multor familii nevoiaşe din judeţ. În urma analizei raportului statistic privind aplicarea prevederilor Legii 416/2001 pentru luna iulie, transmis de cele 112 primării din judeţ, 20 de familii au beneficiat de ajutor de urgenţă. DMPS a alocat 8.396 de lei pentru acestea. Ajutorul mediu a fost în valoare de 464,5 lei. Banii s-au acordat pentru procurarea de medicamente şi pentru reparaţii ale caselor. Alte şapte familii au beneficiat în iulie de ajutor de înmormântare. Pentru acestea, DMPS a alocat suma de 2.061 de lei, iar ajutorul mediu de înmormântare a fost de 231,2 lei.
Maria PĂUN

Două săptămâni pentru livrarea manualelor în şcoli
OLT. Firmele care au încheiat contracte cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt pentru a livra comanda de manuale au avut termen 31 august pentru ultimul transport, până la 17 septembrie cărţile ajungând pe băncile elevilor. Anul acesta, toate manualele sunt reeditări, expoziţia de manuale ieşind din calculul Inspectoratului Şcolar Judeţean, după cum a declarat referentul de specialitate din cadrul Compartimentului Reţea Şcoalară, Eugen Manolache. Cărţi noi vor primi toţi elevii de clasa I, la clasa a II-a reeditările reprezentând 25%, clasa a III-a – 20%, clasa a IV–a – 10% (anul trecut elevii de clasa a IV-a au primit manuale noi), clasele V – VIII – 15%, clasele a IX-a şi a X-a – 25%.
Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a îşi vor cumpăra manualele după începerea şcolii, în funcţie de recomandările profesorilor de la clasă, din oferta de manuale alternative, pentru că ei nu se mai încadrează în învăţământul obligatoriu, care este gratuit.
Alina MITRAN

A intrat cu maşina într-un autobuz
OLT. Un bărbat din Slatina a provocat un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat rănirea lui şi a altor doi oameni. Evenimentul rutier a avut loc luni seară, în jurul orei 21.00, la intersecţia bulevardului Iuliu Maniu cu strada Drumul Carului, din Bucureşti. Potrivit informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Poliţiei municipiului Bucureşti, comisarul Christian Ciocan, accidentul s-a produs după ce Marian U., care se deplasa la volanul unui autoturism Dacia Solenza, nu a respectat culoarea roşie a semaforului şi a intrat în coliziune cu un autobuz înmatriculat în Bucureşti, plin cu pasageri, care trecea prin intersecţie pe culoarea verde a semaforului electric.
În urma impactului, şoferul Solenzei şi doi pasageri din autobuz, ambii din judeţul Ilfov, au fost răniţi uşor. Autoturismul Dacia Solenza a suferit avarii serioase. Victimele au fost transportate la un spital din Capitală pentru investigaţii. Comisarul Christian Ciocan spune că pentru fapta comisă Marian U. s-a ales cu o amendă contravenţională şi i-a fost reţinut permisul de conducere.
Dana MIHĂILĂ

La volan, fără permis
VÂLCEA. Florin S., de 37 de ani, din oraşul Călimăneşti, este cercetat de oamenii legii după ce a fost prins în timp ce conducea un autoturism fără a avea permis. Bărbatul a fost depistat în urma unei acţiuni organizate pe raza oraşului de lucrătorii compartimentului de Ordine Publică şi Criminalitate Judiciară din cadrul Poliţiei Călimăneşti. Se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 86 alin. 1, din OUG 195/2002.
Iuliana ROŞCA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS