11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContex de toamnă, un târg cu preţuri mici

Contex de toamnă, un târg cu preţuri mici

Pentru că zeci de producători din toată ţara şi-au dat întâlnire la Craiova, gama de produse cu preţ accesibil este din ce în ce mai variată.

Zeci de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte care le-au făcut craiovenilor cu ochiul toată vara din vitrinele aranjate după moda occidentală au devenit din august accesibile oricărui buzunar. Motivul este lesne de înţeles – începând din 1 august şi până la 31 octombrie s-a dat liber la solduri (produsele care fac obiectul reducerilor pot fi vândute la un preţ egal sau inferior costului de achiziţie). În paralel cu acestea, pentru că încearcă să-şi lichideze stocurile de vară şi să introducă în ofertă colecţiile de toamnă-iarnă, comercianţii au apelat şi la o serie de reduceri şi oferte promoţionale, astfel că magazinele afişează de ceva vreme preţuri cu până la 70% mai mici.

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, pe post de minimall

Şi pentru ca bucuria craiovenilor să fie completă, ieri s-a deschis ediţia de toamnă a CONTEX 2007, manifestare expoziţională organizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Oltenia. Timp de cinci zile, foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ va juca rolul unui minicentru comercial.
„Cea de-a cincea ediţie a Contex 2007 este caracterizată, în primul rând, de o diversitate de produse, de preţuri de producător şi de prezenţa a 36 de firme din toată ţara, Craiova, Bucureşti, Sebeş, Slatina, Scorniceşti, Ploieşti, Cluj-Napoca, Satu Mare, Piatra Neamţ şi Râmnicu Vâlcea“, a declarat Gheorghe Albu, preşedintele CCI Oltenia.

Produse diferite la preţuri mici

Oferta acestora cuprinde îmbrăcăminte pentru femei, bărbaţi şi copii, bijuterii, cosmetice, încălţăminte şi articole din piele şi marochinărie. Preţurile acestora sunt accesibile, mai ales că în standurile expozanţilor sunt prezente atât produse din noile colecţii, la preţ de producător, cât şi produse cu preţ redus datorită închiderii de sezon. Oltenii care-şi fac drum pe la CONTEX, în perioada 4 – 8 septembrie, între orele 10.30 – 18.30, îşi pot achiziţiona tricouri la preţuri începând cu zece lei, cravate începând cu 15 lei, cămăşi de la 30 de lei, paltoane începând de la 120 de lei şi încălţăminte de toamnă şi iarnă de la 90 de lei. „Sunt şi produse la preţuri foarte mici, şi produse la preţuri mai mari decât te-ai aştepta de la un târg unde se spune că vin producători, dar pe care nu le găseşti în Craiova. Depinde ce vrei şi cât eşti dispus să cheltuieşti“, a afirmat Adelina Codruţ, o tânără de 19 ani, pasionată de cumpărături, care a venit încă de la ora deschiderii târgului pentru a fi sigură că vede toată oferta. „Se mai întâmplă ca după primele zile de târg să nu găseşti numărul tău, astfel că e mai sănătos aşa“, a explicat prietena ei.

Haine de piele de 200 de lei

Cea mai diversificată ofertă de produse rămâne însă cea a confecţiilor din piele şi blană (o treime din firmele participante au ca domeniu de activitate confecţiile din piele şi blană), spre mulţumirea craiovenilor, care trebuie să scoată din buzunar pentru o geacă de piele între 200 şi 500 de lei.
„Se apropie toamna, aşa că eu vreau să-mi iau o geacă de piele“, a spus Valeriu Nica, de 34 de ani, un craiovean hotărât să nu plece de la târg fără o haină de piele, mai ales că sunt şi producători care negociază. Afirmaţia este susţinută şi de alţi craioveni. „Haină de piele vreau să-mi cumpăr, că se apropie sezonul“, a afirmat Maria R., altă craioveancă plecată la cumpărături.

Trei firme s-au lăsat aşteptate

De la deschiderea oficială a evenimentului au lipsit trei firme care erau aşteptate ieri. „Pe Valea Oltului sunt blocate trei societăţi comerciale“, a declarat Gheorghe Albu, la deschiderea manifestării expoziţionale cu vânzare Contex 2007.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS