14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiovenii, furaţi oficial cu pubela

Craiovenii, furaţi oficial cu pubela

http:http://www.youtube.com/watch?v=eiNENcxxsBo

Autorităţile din Bănie au plecat capul în faţa administratorului rampei ecologice de la Mofleni şi vor să facă uitat că populaţiei i s-au luat nejustificat peste 16 miliarde de lei vechi în ultimii doi ani, bani pe care oamenii trebuie să i-i primească înapoi urgent.

Municipalitatea intenţionează să şteargă cu buretele faptul că Serviciul Public de Salubritate (SPS) Craiova a încasat peste 16 miliarde de lei vechi de la craioveni fără nici o bază legală, din 2005 până în prezent, cu titlu TVA la preţul de depozitare a gunoiului menajer la rampa ecologică de la Mofleni.
Menţionăm că, potrivit unui contract semnat de SPS şi Eco Sud SRL, gestionarul rampei, în 2005, preţul de depozitare a gunoiului a fost stabilit eronat, fără temei legal, la 17,85 dolari pe tonă fără TVA, când, de fapt, tariful trebuia adus la 17,85 dolari pe tonă cu TVA inclus.
Într-o atitudine împăciuitoare faţă de administratorul rampei, SC Eco Sud Bucureşti, cu care municipalitatea din Bănie este în litigiu din cauza tarifului de depozitare, primarul Craiovei, Antonie Solomon, îi îndeamnă pe craioveni să uite de cele 16 miliarde pe care le-au plătit aiurea – TVA de 3,4 dolari pe tonă înmulţit cu circa 180.000 de tone depozitate.
„TVA-ul ăla nu e încasat de Eco Sud, el se întoarce către comunitate, prin bugetul de stat. Gândiţi-vă că de la 1 iulie preţul este de 11,90 dolari pe tona de deşeuri fără TVA, cel mai mic din ţară. Ştiţi că am mai încercat să diminuăm preţul şi ne-au câştigat în instanţă“, a spus Solomon. Ce nu mai spune primarul încă de anul trecut, când Gazeta de Sud a descoperit că populaţia Băniei este furată la preţul gunoiului, e că oamenii au dat din buzunar acel TVA şi-i interesează mai puţin cine l-a încasat.
De asemenea, primarul curăţă de păcate personalul Serviciului Public de Salubritate, care a semnat contractul cu SC Eco Sud SRL fără temei legal, şi afirmă că Eco Sud vrea „numai“ 11,90 de dolari pe tonă, fără TVA. Solomon mai uită sau nu e informat că, atâta vreme cât primăria nu a denunţat contractul dintre Salubritate şi Eco Sud, pe care nici nu l-a girat oficial, nu putea câştiga în instanţă un proces cu Eco Sud. În ajutorul primarului vine şi consilierul democrat Teodor Radu, care susţine că, în caz de litigiu, judecătorii nu iau în calcul caietul de sarcini, deşi acesta este singurul act de autoritate publică prin care s-a stabilit preţul deşeurilor Craiovei. „Este în vigoare un contract între Salubritate şi Eco Sud în temeiul căruia se plăteşte. Adică e voinţa părţilor, n-avem ce face“, a spus Radu. Şi el trece peste faptul că una dintre părţi, Salubritatea, a încheiat ilegal un contract, neavând avizul autorităţii publice locale pentru tariful perceput craiovenilor.

Ameninţarea instanţei

Cea mai mare supriză care îi paşte pe craioveni ar fi însă o majorare de până la 40 de euro pe tona de deşeuri depozitate la Mofleni. SC Eco Sud Bucureşti a intentat acţiune în instanţă pentru a obţine o majorare a tarifului de depozitare a gunoiului de 35 de euro pe tonă fără TVA. Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, reprezentanţii Eco Sud nu au confirmat până la această oră că renunţă la acest proces, aşadar pacea cu Eco Sud este aparentă. Nedelescu susţine că trebuie reziliat în primul rând contractul dintre municipalitate şi Eco Sud şi încheiat apoi un nou contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS